Ponta propune Guvern de tehnocrati, sustinut de toate partidele

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 15:25
1893 citiri
Ponta propune Guvern de tehnocrati, sustinut de toate partidele

Victor Ponta, liderul social-democratilor, a propus luni, in cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, sustinerea unui Guvern de tehnocrati si alegeri anticipate.

Victor Ponta a acuzat Puterea ca a "suspendat regulile democratiei pentru niste obiective economice", iar clasa politica are datoria esentiala de a asigura stabilitate si dezvoltare economica si sociala, dar si revenirea la standardele democratice pentru care "oamenii au luptat in 1989 si in 1990".

Liderul PSD i-a cerut premierului Emil Boc sa renunte la angajarea raspunderii pe legea comasarii alegerilor, care este, in opinia sa, neconstitutionala, dar si sustinerea unui guvern de tehnocrati.

"Propunerea noastra, propunerea mea, este un guvern de tehnocrati sustinut de toate partidele responsabile din Parlament, ma refer la PSD, PNL, PDL, UDMR si minoritati. Un guvern de tehnocrati ar putea sa ofere o stabilitate si o incredere pe care Guvernul actual niciodata nu si-o va mai recastiga in perioada urmatoare. Ar trebui sa sustinem un asemenea guvern care sa aiba ministri profesionisti, ministri tehnocrati care sa nu fie dati afara sau numiti pe criterii politice", a declarat Victor Ponta.

Baconschi demis, Ponta si Antonescu cer si alte capete

Ponta a precizat ca acest nou guvern ar putea sa asigure o finantare egala a tuturor autoritatilor locale, dar si accesarea fondurilor europene.

"Propun un pact politic intre toti cei prezenti aici in care spunem ca suntem dipsusi sa renuntam la mandat si sa ne prezentam in fata oamenilor ca sa decida cine sa ii reprezinte in Parlament. Toti parlamentarii USL sunt gata sa mearga in fata oamenilor pentru a cere un vot de incredere sau dimpotriva un vot de sanctiune", a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD a propus si organizarea unei comisii de ancheta privind modul in care au fost gestionate evenimentele din ultimele zile, dar si o comisie parlamentara pentru stabilirea legii electorale.

Boc l-a demis pe Baconschi pentru "mahalaua inepta"

"Duminica trecuta, autoritatile statului au dat un semn gresit de slabiciune, de violenta si ar trebui sa gasim modul in care un stat democratic isi apara institutiile, de cate ori oamenii nu au cu cine sa dialogheze decat cu jandarmii, vor ajunge la ce s-a intamplat duminica trecuta si vina va apartine", s-a adresat Ponta parlamentarilor.

Ponta a precizat ca nu doreste inlocuirea Puterii cu Opozitia, ci ca oamenii sa fie ascultati de clasa politica, iar presedintele Traian Basescu sa fie adus "in fata poporului", la referendum.

"Nu va solicitam sa plecati astazi ca sa venim noi maine, nu va solicitam sa sprijiniti un guvern al USL, va solicitam doar un lucru de bun simt, sa-i lasam pe oameni sa decida cine sa ii conduca, ati decis deja de doi ani", a spus Ponta.

Sute de persoane au iesit, timp de zece zile consecutiv in strada, pentru a protesta fata de Putere, intr-o miscare fara precedent care la sfarsitul saptamanii trecute s-a transformat in conflicte violente cu jandarmii.

Premierul Emil Boc a anuntat luni, in sesiunea extraordinara a Parlamentului, revocarea din functie a ministrului de Externe, Teodor Baconschi, din cauza declaratiilor jignitoare pe care acesta le-a facut la adresa protestatarilor din Piata Universitatii.

Ponta, „enervat” că nu are cu cine să voteze în București. „Alianța Atotputernică PSD - PNL nu a reușit să propună, nu le-a dat Iohannis în plic numele”
Ponta, „enervat” că nu are cu cine să voteze în București. „Alianța Atotputernică PSD - PNL nu a reușit să propună, nu le-a dat Iohannis în plic numele”
Fostul premier Victor Ponta, actual consilier al premierului Marcel Ciolacu, a transmis sâmbătă, 16 martie, într-o postare pe Facebook, că îl va vota pe Cristian Popescu Piedone dacă va...
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
#Victor Ponta, #Ponta guvern tehnocrat, #Ponta demisie parlamentari , #presedinte PSD