Ponta: PSD il va vota pe Hellvig. Nu suntem sclavi pe plantatia lui Orban

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 19:29
3683 citiri
Ponta: PSD il va vota pe Hellvig. Nu suntem sclavi pe plantatia lui Orban

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, miercuri, ca acuzele PNL privind tergiversarea de catre PSD a votului pentru Eduard Hellvig la sefia SRI reprezinta "o prostie", el reiterand faptul ca social-democratii il vor vota pe Hellvig la sefia Serviciului.

"Liberalii ma acuza intotdeauna de tot, mai putin atunci cand erau cu mine in coalitie. Atunci constatau ca sunt cel mai bun prim-ministru de la Decebal incoace. Acum sunt cel mai rau", a raspuns Ponta acuzatiilor PNL privind tergiversarea votului in cazul Hellvig, pe care le-a catalogat drept "o prostie".

Cand are loc votul in Parlament pentru numirea lui Hellvig la sefia SRI

Ponta a spus ca social-democratii vor vota pentru ca Hellvig sa preia conducerea SRI.

"Am anuntat foarte clar si colegii nostri din comisia SRI au votat in acest sens si anunt si acum: vom vota pentru numirea facuta de presedintele Iohannis la conducerea SRI. (...) Fiind vorba de persoana domnului Hellvig, cu care am lucrat foarte bine in momente importante si dificile, in USL, il vom vota", a spus Ponta.

El a reiterat si faptul ca PSD doreste o discutie publica, in Parlament, intre fortele politice si in opinia publica, despre pastrarea unui echilibru intre putere si opozitie atunci cand se fac numiri.

Ponta a mai spus ca "lipsa de bun simt si obraznicia" lui Ludovic Orban reprezinta principala explicatie pentru faptul ca social-democratii din conducerea Camerelor au propus amanarea votului in cazul Hellvig, transmitand astfel ca "nu suntem sclavi pe plantatia lui Orban".

Birourile Permanente ale Camerelor au decis, miercuri, la propunerea PSD, ca sedinta de aprobare a lui Eduard Hellvig ca director al SRI sa aiba loc luni, liderul PNL Ludovic Orban acuzand o tergiversare si aratand ca parlamentari i-au spus ca PSD ar dori o negociere pe functia de director al SIE.

Ludovic Orban a precizat ca liberalii au solicitat ca aceasta sedinta a Parlamentului pentru numirea lui Eduard Hellig in functia de director al SRI sa aiba loc miercuri si nu a inteles de ce PSD a propus data de luni, nedand niciun argument.

El a aratat ca este un comportament "profund imoral" si o atitudine de neinteles din partea PSD si el nu intelege ce vrea PSD sa castige din acest lucru.

Intrebat daca PSD a lasat impresia ca nu-l va vota pe Hellvig, Orban a raspuns: "Nu au curajul sa ia o asemenea pozitie politica. Daca spuneau de la inceput 'Nu suntem de acord cu Eduard Hellvig', era o pozitie politica care era acceptabila".

Comisia de control al activitatii SRI a avizat favorabil nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru functia de director al SRI, la propunerea presedintelui Klaus Iohannis.

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: MEDIAFAX