Ziare.com

Ponta: PSD nu voteaza bugetul, Boc nu se va tine de cuvant

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 13:23

   

Ponta: PSD nu voteaza bugetul, Boc nu se va tine de cuvant
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca social-democratii vor vota impotriva bugetului de stat pe anul 2011 care se afla in dezbaterea Parlamentului, mentionand ca nu crede ca puterea isi va respecta cuvantul pentru a sustine cele patru amendamente ale opozitiei.

Liderul PSD a fost intrebat daca estimeaza ca vor fi adoptate cele patru amendamente convenite in week-end de parlamentarii opozitiei cu cei ai puterii.

"Ma intrebati daca se tin de cuvant Boc si cu cei de la guvernare? Ei nu se tin niciodata de cuvant. Sunt foarte multe probleme vis-a-vis de buget. Nu cred ca vom avea in fata in aceste zile un guvern si o majoritate care sa gandeasca, vom avea o masina de vot, fara niciun fel de ratiune, fara niciun fel de interes pentru Romania", a sustinut Ponta.

El a mai precizat ca votul social-democratilor va fi impotriva bugetului, deoarece "ar trebui refacut tot bugetul ca sa votam pentru". "Minciuna lui Boc, ca daca nu mai luam transa de la FMI nu mai sunt bani de pensii si salarii. Minte, pentru ca transa de la FMI va intra in rezerva BNR. Nu din transa de la FMI se platesc pensii si salarii", a mai spus Ponta.

Parlamentarii opozitiei au cazut de acord, in acest week-end, in urma unor negocieri cu ministrii Gheorghe Ialomiteanu si Ion Ariton, asupra a patru obiective urmarite de PSD si PNL in ceea ce priveste bugetul de stat pe anul 2011, a anuntat presedintele Comisiei de buget, Viorel Stefan.

La reluarea lucrarilor din comisiile reunite de buget-finante, social-democratul Viorel Stefan a anuntat rezultatul negocierilor opozitiei cu puterea.

"Dupa lupte grele, putem spune ca nimeni n-a invins decat ratiunea. Acesta este motivul pentru care noi am revenit in sala de dezbateri, pentru ca am cazut de acord cu colegii nostri din arcul guvernamental sa revenim asupra bugetului ICCJ si in discutarea amendamentului promovat de Comisia juridica sa va rugam sa fiti de acord cu suplimentarea bugetului acestei institutii cu 10 milioane de lei.

De asemenea, rugam MFP sa faca un angajament ca la prima rectificare bugetara va onora si diferenta de 42 de milioane solicitata de catre aceasta institutie si sustinuta de Comisiile juridice", a afirmat Stefan.

"De asemenea, am convenit sa revenim asupra votului in legatura cu amendamentul promovat de noi care priveste introducerea unor criterii transparente de alocare a sumelor in interiorul programelor nationale de infrastructura rurala. Colegii din arcul guvernamental au promis sprijin pentru promovarea acestui amendament in plen.

A treia chestiune convenita - sa revizuim criteriile de alocare a sumelor pentru drumuri judetene si comunale. Al patrulea punct pe care ne-am inteles este acela de a fi de acord sa introducem in textul Legii bugetului prevederea ca incepand cu 1 ianuarie 2011, microintreprinderile pot opta pentru plata unui impozit de 3% pe cifra de afaceri ca alternativa la regula generala de plata a 16% pe profit. Acestea sunt cele patru obiective asupra carora s-a realizat consens in cadrul negocierilor", a prezentat Viorel Stefan.

Ulterior, comisiile au votat suplimentarea bugetului ICCJ cu 10 milioane de lei, cu promisiunea secretarului de stat din MFP Gheorghe Gherghina ca la rectificare sa mai fie alocate inca 42 de milioane. In privinta criteriilor de finantare in cazul programelor nationale, dar si a repartizarii sumelor pentru reabilitarea drumurilor s-a dat un vot de principiu.

Primul-ministru Emil Boc a venit, sambata, in Parlament sa discute despre buget cu parlamentarii puterii, aceasta dupa ce opozitia a parasit lucarile Comisiilor de buget-finante, au declarat surse politice.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: rNews

Articol citit de 952 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mai infantilule

Atunci de ce ati mai facut amendamente.Ca sa va aflati in treaba ?

 

@conti & "Atunci de ce ati mai facut amendamente.Ca sa va aflati in treaba ?"

Nu, amendamentele se fac pentru santaj; daca nu se accepta prin negocieri anumite favoritisme pentru colegiile electorale ale opozitiei atunci aceasta blocheaza votarea bugetului prin discutarea a 14.000 de amendamente!

Corect

Corect

parca se tine cineva de cuvant ? cand unul cand celalt trag tzeapa.

tzeparii romaniei sunt in guvern , ne-au tras la tzepe ca de traia Tepes ii ajungeau pantru inca un mandat .

 

E 21 decembrie

E ziua in care sangele a inceput sa curga ca un izvor printre pietrele caldaramurilor, strazilor din Romania, din solidaritate pentru sufletele ridicate la cer in Timisoara, decembrie 1989. Un izvor care curata si azi pacatele unui neam.
Romani, fiti cu inima sus, nu ii uitati si cinsti-i pe martiri !
Nu-i uitati nici pe calai si aratati-i cu degetul!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor