Ponta: Remanierea trebuie sa vizeze cel putin Externele, Internele si Finantele

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 11:06
1581 citiri
Ponta: Remanierea trebuie sa vizeze cel putin Externele, Internele si Finantele
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, spune ca remanierea Guvernului Boc ar trebui sa vizeze cel putin Ministerul de Externe, cel de Interne si Finantele, unul dintre punctele "foarte slabe", in opinia sa.

Pe de alta parte, co-presedintele USL propune, intr-un interviu la RFI, in contextul Schengen ca la granitele Romaniei sa existe "functionari olandezi, danezi, francezi sau englezi", pentru a rezolva problema increderii.

Victor Ponta e convins ca Teodor Baconschi si Traian Igas trebuie schimbati, odata cu remanierea Guvernului condus de Emil Boc.

"Sunt convins de faptul ca cel putin esecul nostru de a intra in Spatiul Schengen, asa cum este in orice tara occidentala, trebuie sa duca la niste responsabilitati, iar aici ministrul de Externe si cel de Interne sunt categoric responsabili. In rest, sunt cateva puncte foarte slabe. Este vorba de ministrul de Finante si este vorba in mod clar de ministrii care au lipsa de performanta in absorbtia fondurilor europene (...)", afirma presedintele PSD.

"Trebuie sa intelegem ce s-a intamplat, sa nu ne mai mintim ca am indeplinit criterii tehnice, dar nu ne vor nu stiu ce Guvern din Olanda sau Finlanda. Intrarea in Spatiul Schengen nu este doar o inventariere, cate computere, masini, camere de luat vederi ai, ci in primul rand este o problema de incredere fata de personalul care deserveste aceste mijloace tehnice. Daca cei din Europa nu au incredere in vamesii nostri, in politia noastra de frontiera, putem sa cumparam oricate camere de luat vederi sau computere.

Trebuie sa intelegem apoi ca lupta impotriva coruptiei in aceste doua domenii a inceput foarte spectaculos in februarie, cu sute de vamesi si de politisti si s-a oprit cand a ajuns la nivelurile superioare, la Sorin Blejnar, la oamenii numiti politic, sefii de vami si ceilalti", continua co-presedintele USL, Victor Ponta.

Citeste mai multe despre Ponta: Remanierea trebuie sa vizeze cel putin Externele, Internele si Finantele pe RFI.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Victor Ponta ministri remaniati, #lista ministri remaniabili , #presedinte PSD