Ponta: Romania intra de azi in recesiune, guvernul vinde ultimele resurse ale tarii

Autor: Ana Ilie
Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 12:04
5765 citiri
Ponta: Romania intra de azi in recesiune, guvernul vinde ultimele resurse ale tarii

Presedintele PSD, Victor Ponta, s-a pronuntat, duminica, impotriva initiativelor guvernamentale in domeniul resurselor naturale si energiei.

In cursul unei conferinte de presa a USL, pe care Ponta a inceput-o transmitand condoleante si regret pentru decesul maestrului Ion Lucian, liderul pesedist a atras atentia ca, incepand de la data de 1 aprilie, Romania se afla din nou in recesiune. "As fi preferat sa fie o gluma de 1 aprilie, insa e o realitate extrem de trista, de astazi, in mod oficial, Romania e in recesiune, dupa doua trimestre de scadere".

In opinia lui Ponta, "e o relitate influentata si de inconsecventa si lipsa de strategie economica a guvernului PDL condus pana in februarie de domnul Boc si din februarie de domnul Ungureanu si e un urias semnal de alarma pentru ce urmeaza".

"Romania e din nou in recesiune dupa cele mai dure masuri luate la nivel european, este o tara dificil de controlat bugetar, pe care USL va trebui sa o guverneze in cele mai grele conditii", a continuat Ponta, atragand atentia ca noul guvern a inceput un proces de "instrainare din patrimoniul national a resurselor energetice".

"Saptamana aceasta, trei actiuni succesive au fost facute in mod succesiv: vanzarea unui pachet de actiuni la Transelectrica cu 37 de milionane de euro, cand 50 de milioane de euro sunt investite pentru modernizarea unei singure statii de transformare, vanzarea rezervei nationale de cupru, una din cele mai mari din Europa, pentru o suma simbolica, 200 de milioane de euro, catre o companie a carei origine doar SIE o cunoaste cu adevarat, si descoperirea de catre presa a unor concesiuni privind exploatarea gazelor de sist. Urmeaza vanzarea Hidroelectrica, Transgaz, Tarom, CFR, ce a mai ramas de vandut", a semnalat Ponta, avertizand ca toate acestea incap pe "maini care nu au nicio legatura cu interesul national".

In fine, Ponta a incheiat enumerand prioritatile USL in acest domeniu: "O actiune si juridica in instanta si in Parlament de stopare a procesului de vanzare a resurselor naturale ale Romaniei, pana cand exista o strategie coerenta; solicitarea continua catre guvernul Ungureanu de a rezilia contractele cu baietii destepti din energie;

dezbaterea publica a prevederilor veniturilor din energie;

solicitarea expresa pentru ca Autoritatea de Reglementare in Energie sa fie independenta si sub controlul Parlamentului; vom continua sa solicitam management nepolitic la companiile de stat de profil; este necesara o prezentare publica detaliata a strategiei guvernului cu privire la resursele naturale si ce se doreste cu privire la acest ultim bun national; solicitarea catre guvern de a cauta o solutie de reglementare a preturilor la carburanti".

Citește și:
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
A murit unul dintre cei mai apreciați președinți ai Pakistanului
Fostul preşedinte al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, a murit, după o lungă boală, la Spitalul American din Dubai, potrivit unui comunicat al armatei pakistaneze. Într-o...
Ce spune Marcel Boloș despre momentul rotativei din luna mai, când ar trebui să cedeze ministerul PSD. „Responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor nu poate fi stopată dintr-o dată”
Ce spune Marcel Boloș despre momentul rotativei din luna mai, când ar trebui să cedeze ministerul PSD. „Responsabilitatea în exercitatea atribuţiilor nu poate fi stopată dintr-o dată”
Ministrul Marcel Boloş a declarat, sâmbătă, 4 februarie, la Realitatea Plus, despre rotaţia premierilor, că dacă protocolul se respectă aşa cum este el, mandatul său se termină pe data...