Ponta: Romania intra de azi in recesiune, guvernul vinde ultimele resurse ale tarii

Autor: Ana Ilie
Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 12:04
5872 citiri
Ponta: Romania intra de azi in recesiune, guvernul vinde ultimele resurse ale tarii

Presedintele PSD, Victor Ponta, s-a pronuntat, duminica, impotriva initiativelor guvernamentale in domeniul resurselor naturale si energiei.

In cursul unei conferinte de presa a USL, pe care Ponta a inceput-o transmitand condoleante si regret pentru decesul maestrului Ion Lucian, liderul pesedist a atras atentia ca, incepand de la data de 1 aprilie, Romania se afla din nou in recesiune. "As fi preferat sa fie o gluma de 1 aprilie, insa e o realitate extrem de trista, de astazi, in mod oficial, Romania e in recesiune, dupa doua trimestre de scadere".

In opinia lui Ponta, "e o relitate influentata si de inconsecventa si lipsa de strategie economica a guvernului PDL condus pana in februarie de domnul Boc si din februarie de domnul Ungureanu si e un urias semnal de alarma pentru ce urmeaza".

"Romania e din nou in recesiune dupa cele mai dure masuri luate la nivel european, este o tara dificil de controlat bugetar, pe care USL va trebui sa o guverneze in cele mai grele conditii", a continuat Ponta, atragand atentia ca noul guvern a inceput un proces de "instrainare din patrimoniul national a resurselor energetice".

"Saptamana aceasta, trei actiuni succesive au fost facute in mod succesiv: vanzarea unui pachet de actiuni la Transelectrica cu 37 de milionane de euro, cand 50 de milioane de euro sunt investite pentru modernizarea unei singure statii de transformare, vanzarea rezervei nationale de cupru, una din cele mai mari din Europa, pentru o suma simbolica, 200 de milioane de euro, catre o companie a carei origine doar SIE o cunoaste cu adevarat, si descoperirea de catre presa a unor concesiuni privind exploatarea gazelor de sist. Urmeaza vanzarea Hidroelectrica, Transgaz, Tarom, CFR, ce a mai ramas de vandut", a semnalat Ponta, avertizand ca toate acestea incap pe "maini care nu au nicio legatura cu interesul national".

In fine, Ponta a incheiat enumerand prioritatile USL in acest domeniu: "O actiune si juridica in instanta si in Parlament de stopare a procesului de vanzare a resurselor naturale ale Romaniei, pana cand exista o strategie coerenta; solicitarea continua catre guvernul Ungureanu de a rezilia contractele cu baietii destepti din energie;

dezbaterea publica a prevederilor veniturilor din energie;

solicitarea expresa pentru ca Autoritatea de Reglementare in Energie sa fie independenta si sub controlul Parlamentului; vom continua sa solicitam management nepolitic la companiile de stat de profil; este necesara o prezentare publica detaliata a strategiei guvernului cu privire la resursele naturale si ce se doreste cu privire la acest ultim bun national; solicitarea catre guvern de a cauta o solutie de reglementare a preturilor la carburanti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Exod al liberalilor din cabinetul Ciolacu. Până la jumătate din miniștri ar putea părăsi portofoliile din guvern
Cabinetul Marcel Ciolacu ar putea să rămână fără aproape jumătate din totalul miniștrilor. Guvernanții, în special din partea PNL, se pregătesc pentru alegerile comasate, astfel că...
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Condițiile în care Republica Moldova ar putea construi ”relații bune” cu Rusia în viitor. Maia Sandu: ”Nu avem nimic împotriva rușilor”
Republica Moldova nu „se rupe” de Rusia, ci de „Rusia agresivă”, iar Chişinăul îşi doreşte să vadă o Rusie „paşnică şi democratică” în viitorul apropiat, cu care să...
#Victor Ponta resurse naturale vandute guvern, #Victor Ponta Romania recesiune, #Ponta vanzare resurse naturale , #presedinte PSD