Ponta se ia de Udrea, care il ataca pe Papandreou: Ce legatura au nurii expusi in TABU cu Grecia?

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 23:23
3108 citiri
Ponta se ia de Udrea, care il ataca pe Papandreou: Ce legatura au nurii expusi in TABU cu Grecia?
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, o ironizeaza, intr-un text scris pe blog, pe ministrul Turismului, Elena Udrea. Ponta scrie ca, dupa ce a pozat intr-o revista pentru femei, Udrea se apuca sa-l critice pe premierul grec, Giorgios Papandreou.

Elena Udrea il face praf pe premierul Greciei si socialismul care prabuseste Europa

"Jurnalistii o intrebasera ceva despre ultimul sau pictorial, nu despre situatia la nivel european; ce legatura au nurii expusi prin TABU cu referendumul din Grecia?", se intreaba Victor Ponta pe blog, joi.

Inainte sa se lanseze in ironii la adresa ministrului Turismului, presedintele social-democratilor a marturisit ca il admira in continuare pe prim-ministrul elen pentru ca, in perioada extrem de grea pe care o traverseaza tara lui, in prezent, are curajul sa-si consulte poporul. Un alt motiv pentru care Papandreou se bucura de admiratia lui Ponta este lupta pe care a dat-o cu mogulii si cu bancile.

"Sunt un suporter convins al premierului Papandreou, nu doar pentru ca este socialist (cu niste maniere si o educatie mai degraba caracteristice unui mare lider conservator); l-am cunoscut personal, este un personaj extrem de echilibrat, carismatic si care s-a zbatut in cei aproape doi ani de cand este in functie cu o abnegatie si o demnitate care fac cinste tarii si familiei sale. Nu doresc niciunui politician sa se confrunte in viata cu o situatie asemanatoare si cred ca foarte putini ar face fata cu adevarat la asa ceva.

Am vazut si decizia sa recenta de a organiza un referendum prin care sa consulte poporul grec asupra unor decizii fundamentale care vor influenta viata acestuia pe multi ani de acum incolo. Eu sunt cu totul de acord cu decizia luata, dar nu-mi gaseam timp sa scriu pe blog pe ce se bazeaza aceasta convingere! Dar azi m-am infuriat cumplit vazand o declaratie a fabuloasei doamne Udrea si iata - efect pozitiv - trec peste oboseala si scriu aceste randuri", potrivit liderului PSD.

Tocmai pentru ca il stimeaza pe prim-ministrul elen, pesedistul respinge atacurile Elenei Udrea la adresa lui Papandreou. Totodata, Ponta considera aprecierile ministrului Turismului drept un gest "ticalos si rusinos".

"Din pacate, probabil ca in Romania un pictorial al unei ministrese (un subiect pe care nu l-am comentat pentru ca imi este total indiferent) va deveni mult mai cunoscut decat starea Europei, dar tot nu inteleg cum poti sa raspunzi atat de aiuritor pe langa subiect!

Refuz sa cred ca domna Udrea (celebra pentru 'prietenia' cu 'presedintele' Norvegiei, acea tara 'membra' UE) chiar nu stie ca dezastrul financiar si economic al Greciei a fost produs de Guvernul de dreapta - tocmai din acest motiv, Papandreou si Partidul Socialist aflati in Opozitie au castigat alegerile in 2009, dupa care au recunoscut oficial falsurile comise de Grecia in raportarea deficitului si a datoriei publice, au incheiat un acord cu FMI, au luat masuri de austeritate care au micsorat la jumatate deficitul si se lupta zi de zi cu sindicatele traditional aliate ale stangii.

Nimeni din Europa nu a acuzat noul Guvern pentru dezastrul anterior. Ba din contra, Merkel si Sarkozy l-au sprijinit pe Papandreou in eforturile sale; ca sa nu mai pomenesc de cate ori Premierul grec a fost primit de Barack Obama (nu pentru o poza in birou la Biden)", continua, persiflant, Ponta.

"Dar sa explic repede cum m-a scos din sarite doamna Udrea - o doamna pe care o pot banui si acuza de multe alte defecte, dar nu de lipsa totala de inteligenta! Si totusi, declaratia ei de azi referitoare la 'vinovatia socialistilor din Grecia pentru distrugerea Europei' este cea mai rusinoasa (sau ticaloasa) din prodigioasa cariera a susnumitei", adauga social-democratul.

Victor Ponta considera "un semn de tupeu nemarginit sa critici Guvernul unei tari democratice care vrea sa-si consulte propriul popor prin referendum cand te cheama Elena Udrea si ai ca singur merit politic protectia unui presedinte care a abuzat de referendumuri pentru tot felul de subiecte penibile".

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a scris pe blog despre situatia din Grecia spunand ca "referendumul lui Giorgios Papandreou este deopotriva nepotrivit si inutil" si ca ceea ce face premierul grec acum este "apogeul modelului socialist-asistential".

A.T.

Citește și:
România va contribui semnificativ la asigurarea securităţii energetice a UE. Anunțul președintelui azer după întâlnirea cu Klaus Iohannis
România va contribui semnificativ la asigurarea securităţii energetice a UE. Anunțul președintelui azer după întâlnirea cu Klaus Iohannis
Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat joi, 2 februarie, că prin semnarea unui nou contract între Romgaz şi Socar pentru livrarea de gaze naturale vor fi folosite toate...
Încă un pas pentru reducerea dependenței României de Rusia. Ce a obținut Klaus Iohannis în timpul vizitei în Azerbaidjan VIDEO
Încă un pas pentru reducerea dependenței României de Rusia. Ce a obținut Klaus Iohannis în timpul vizitei în Azerbaidjan VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 2 februarie, că a agreat cu omologul azer, Ilham Aliyev, dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii precum energie, comerţ, transporturi,...