Ponta se vede deja la Cotroceni - planuri pentru viitorul premier si presedintele PSD (Video)

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 09:00
3717 citiri
Ponta se vede deja la Cotroceni - planuri pentru viitorul premier si presedintele PSD (Video)

Presedintele PSD Victor Ponta a vorbit despre premierul pe care il va numi in cazul in care va castiga alegerile prezidentiale din toamna, precum si despre succesorul sau la sefia partidului.

Ponta a precizat, intr-un interviu acordat ziarului Evenimentul Zilei si publicat doar in editia tiparita, ca a cerut mandat de la colegii sai de guvernare sa propuna un premier dupa primul tur al alegerilor.

"Dupa primul tur, dati-mi mandat dvs, pentru ca mi-a dat si UNPR, si PC, sa fac o nominalizare pentru functia de premier pana la alegerile din 2016. Dupa care, sigur, in 2016 partidele care formeaza coalitia, oricare va fi, vor face o nominalizare.

Ponta vorbeste prima oara in calitate de candidat la Cotroceni - ce spune de un tandem presedinte-premier

Dar pana in 2016, practic ce ramane din mandatul meu de premier, ca mai ramane un an si ceva, dati-mi acest credit de a numi o persoana cu care sa pot sa lucrez, cu care sa pot sa colaborez si care sa duca mai departe programele", a detaliat Ponta.

"Evident ca am in minte numele lui, va fi din Romania", a raspuns el la intrebarea daca se gandeste la cineva anume, evitand sa spuna si din ce partid provine sau daca este membru al vreunei formatiuni politice.

Ponta dezvaluie la CNN ce are de gand sa faca la prezidentiale

"Stiu ca aceasta sarada va continua...e inalt, e mic. Un om care sa impartaseasca valorile si care sa aiba experienta si capacitatea de a duce mai departe programul Guvernului pe care il conduc", a afirmat Victor Ponta.

Daca spun eu cine va fi presedintele PSD, nu va fi ales

Acesta a mai spus ca premierul nominalizat de el nu trebuie sa fie neaparat si presedintele PSD, social-democratii urmand sa isi aleaga conducerea.

Antonescu: Decizia lui Ponta de a candida la prezidentiale, luata cu mult inainte de ruperea USL

"Guvernul nu este si nu va fi confundat cu PSD. Este sustinut de PSD. (...) am invatat foarte bine ca PSD va alege pe cine va dori, nu pe cine doresc eu. Si in 2005 cand toti l-am anuntat pe Iliescu si a castigat Mircea Geoana, si in 2010 cand l-am anuntat pe Geoana si a castigat Ponta. Deci a treia oara sa spun eu cine va fi ales la anul, cu siguranta nu va fi ales cel pe care il spun", a declarat prim-ministrul.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Victor Ponta candidat prezidentiale, #Victor Ponta nominalizare premier, #Victor Ponta prezidentiale , #presedinte PSD