Ponta sustine ca nu stia nimic despre spotul in care apare alaturi de George Maior

Vineri, 01 Martie 2013, ora 22:21
3243 citiri
Ponta sustine ca nu stia nimic despre spotul in care apare alaturi de George Maior
Foto: B1 TV

Victor Ponta a declarat vineri seara, intr-o emisiune de televiziune, ca nu stie cine s-a folosit de imaginea sa intr-un spot publicitar in care se face reclama social-democratiei, dar acest lucru nu il deranjeaza, ba chiar il onoreaza.

Invitat intr-o emisiune la B1 TV, Victor Ponta a fost intrebat daca are informatii despre filmuletul cu pricina, care a fost oferit pentru difuzare mai multor posturi de televiziune, dar care nu a fost pana la urma dat decat de Realitatea TV.

"Nu, am aflat si eu dupa ce am vazut pe Realitatea. Am intrat pe acel site, care nu e din Romania. Nu stiu cine l-a facut, dar nu as vrea sa spun ca ma supara", a declarat presedintele PSD, explicand ca asa cum nu ii cere nimeni autorizatie sa il "injure" sau sa il critice, nu trebuie sa ii ceara nimeni autorizatie ca sa scrie de bine despre el.

Intrebat daca nu i se pare grav acest lucru, Ponta a precizat inca o data ca nu cunoaste "proiectul", dar a intrebat la randul sau de ce ar fi grav acest lucru.

"Nu stiu, nu m-a intrebat nimeni pana astazi daca sunt de acord", a precizat el inca o data.

Victor Ponta a dezvaluit ca s-a uitat de curiozitate pe site-ul autorilor filmuletului publicitar si a constatat ca in proiect au fost cooptati presedintele Frantei, Francois Hollande, fostul premier britanic Tony Blair sau presedintele Parlamentului Eurpean, Martin Schulz, toti lideri ai social-democratiei.

Cat despre cei care reprezinta Romania in afara de el, Mihai Tanasescu si George Maior, amandoi au facut parte la un moment dat din conducerea PSD.

"Nu e ceva mincinos. Eu sunt singurul in activitate din cei din Romania(...) Foarte frumoasa ideea, numai ca pe mine nu m-a intrebat nimeni. Dar ma onoreaza compania", a conchis Victor Ponta.

Trustul Realitatea a difuzat vineri un set de spoturi comerciale si bannere in care apar Victor Ponta, directorul SRI, George Maior, si Mihai Tanasescu, fostul reprezentant al Romaniei la FMI, in prezent vicepresedinte al BEI.

Reclamele au un scenariu asemanator: prezinta un lider socialist european important, precum Martin Schulz, Hannes Swoboda, fostul premier britanic Tony Blair sau presedintele Frantei, Francois Hollande, dupa care se face tranzitia catre reprezentantii social-democratiei romanesti.

Contactat de Realitatea.net, purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Savu, a declarat ca institutia "nu a facut niciun fel de demers in acest sens. Nu mi s-a cerut punctul de vedere, nu ni s-a cerut acordul. Vom lua masurile inclusiv in justitie pentru o asemenea situatie. Noi regretam ca se incearca atragerea serviciului in dispute politice. Seful SRI isi manifesta clar echidistanta politica", dupa care a spus ca va reveni cu precizari.

Directorul editorial al Realitatea TV, Cozmin Gusa, a comentat inedita situatie: "Este un lucru fara precedent, din experianta pe care o am in industria media, care a ridicat semne de intrebare. In urma cu cateva zile, cand s-a primit comanda de spot comercial, platit - sa fie bine lamurite treburile, am spus ca e un lucru normal de promovare, se practica in Europa intre grupurile parlamentare. Cand am vazut alaturarea unor oameni care nu au angajare politica, alaturi de Ponta, s-au trezit semne de intrebare. (...) Exista un site pe care nu si-l asuma nimeni, social-democratia.eu, o societate care a comandat ca spotul sa apara, companie de publicitate foarte apropiata de afacerile unui lider social-democrat care ar dori sa-si faca partie si sa tulbure putin apele".

"Cred ca ar fi important pentru acel lider sa explice cum si-a permis sa implice in spot primul ministru si directorul SRI", a adaugat Gusa, anuntand ca spotul va fi retras de la difuzare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta spot publicitar Maior, #Ponta Maior Tansescu spot, #Ponta Maior spot publicitar , #presedinte PSD
Comentarii