Ponta: Trebuie sa-l batem pe Basescu, dar nu cu metodele lui

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 08:35
2222 citiri
Ponta: Trebuie sa-l batem pe Basescu, dar nu cu metodele lui

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Brasov, ca, in opinia sa, anul 2012 este anul in care Uniunea Social Liberala trebuie sa treaca de la un discurs in care sa arate cat de rea este actuala putere, la a prezenta solutiile pe care le va pune in aplicare daca va ajunge la guvernare.

"Nu intamplator, ieri (joi - n.red.) toata discutia din opinia publica nu a fost despre domnul Ungureanu si proiectele sale care nu au existat, ci despre proiectele mele. Recunosc ca nu am primit in intreaga mea activitate politica atatea felicitari si nici atatea critici. Asta inseamna ca am spus ceva ce trebuie sa devina o dezbatere serioasa despre cele 15 proiecte ale USL pe care le-am prezentat si care sunt foarte concrete. Asa vad eu lucrurile. Nu cine tipa mai tare are dreptate, important este sa nu mai tipam unii la altii, ci sa vorbim.

Trebuie sa-l batem pe Traian Basescu si sa-l scoatem din viata politica, dar nu cu metodele lui Traian Basescu. Obiectivele noastre politice sunt foarte clare: castigarea alegerilor locale, obtinerea majoritatii absolute in Parlament, suspendarea presedintelui si, desigur, demiterea sa si alegerea lui Crin Antonescu ca presedinte al Romaniei. Cred ca in 2012 trebuie sa trecem de la a spune cat de rea este puterea, trebuie sa raspundem unei mari mase de romani care spun ca nu-i mai vor pe cei de la putere, dar ne intreaba ce vom face daca vom ajunge noi la putere. Schimbarea mea de discurs si preocupare politica are legatura cu faptul ca 2012 este anul in care USL trebuie sa spuna ce va face", a declarat Victor Ponta.

Presedintele PSD a mai spus ca, incepand de joi, premierul Ungureanu este adversarul sau politic, dar ca pentru a-l combate va trebui sa foloseasca alte metode decat cele folosite impotriva lui Emil Boc.

Ungureanu, un adversar diferit de Emil Boc

"Domnul Ungureanu este adversarul meu politic incepand de ieri. Nu cred ca trebuie sa-l tratez asa cum l-am tratat pe domnul Boc, este un alt tip de adversar, sunt doua persoane diferite si metodele de combatere a lor trebuie sa fie diferite. Mai mult, am facut un lucru pe care l-am stabilit cu domnul Antonescu: am prezentat opiniei publice motivele pentru care noi nu am votat Guvernul Ungureanu si pentru care nu am participat la dezbatere si, in plus, am ridicat, si cred ca am facut bine, stacheta luptei dintre putere si opozitie la proiecte. Mereu cei de la putere spuneau de noi ca nu stim decat sa spunem Jos Basescu si Jos Boc si ca nu am propus proiecte. Ieri, primul ministru nu a prezentat nici un proiect, in timp ce eu am prezentat 15. Acestea sunt ale USL, dar nu sunt pentru USL, sunt pentru Romania", a mai afirmat presedintele PSD.

Ponta a mai spus ca nu crede ca Guvernul va aplica macar unul dintre proiectele USL.

"Daca Guvernul va aplica macar unul dintre ele, nu o sa votam impotriva, ca doar sunt proiectele noastre. Ma indoiesc insa ca o vor face. Ma indoiesc ca vor aproba legea privind depolitizarea structurilor deconcentrate, pentru ca asta ar insemna sa ramana fara partide. Ma indoiesc ca vor aproba legea care cere reducerea numarului de parlamentari si pierderea mandatului de catre traseistii politici pentru ca le-ar disparea sustinerea din Parlament, dar si ca vor putea cu adevarat sa ia masuri impotriva baietilor destepti din energie, ori sa aiba o pozitie in interes national cu privire la Rosia Montana, pentru ca acolo presedintele este direct interesat", a incheiat presedintele PSD.

Presedintele PSD s-a intalnit, vineri dupa-amiaza, la Brasov, cu reprezentantii organizatiei municipale a PSD si cu o parte dintre candidatii social-democrati la functia de primar.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ponta Ungureanu, #Ponta discurs Parlament, #Ponta Ungureanu guvern , #presedinte PSD