Ponta: TVR face presa pentru Udrea si Boc

Marti, 03 Mai 2011, ora 20:39
2098 citiri
Ponta: TVR face presa pentru Udrea si Boc
Foto: Realitatea TV

Liderul PSD, Victor Ponta, acuza TVR ca "face presa pentru Udrea si Boc cu banii nostri", ai contribuabililor, motiv pentru care PSD sustine in Parlament legea care prevede eliminarea obligativitatii taxei tv.

Declaratiile au fost facute marti seara, la Realitatea TV, unde Victor Ponta a fost invitat sa comenteze amenda primita de TVR pentru promovarea pe bani a Guvernului, precum si acuzatiile lansate la adresa ministrului Agriculturii, Valeriu Tabara, de Alianta pentru o Romanie Curata.

Udrea neaga ca ar fi dat bani TVR pentru campanie pro-Guvern

"TVR face presa pentru Udrea si Boc cu banii nostri. Daca vindea doamna Udrea una din celebrele posete, puteam sa discutam ca face presa pe banii ei, dar TVR primeste bani de la bugetul de stat", a comentat Victor Ponta.

In plus, liderul PSD a reclamat faptul ca Puterea este reprezentata la TVR in proportie de 83%, in timp ce Opozitia beneficiaza de doar 17% din timp, motiv pentru care au fost depuse mai multe sesizari la CNA.

"E ilegal sa faci continuu campanie electorala. Totul se face din banii nostri la o televiziune pe bani publici. (...)Ideea de a promova turismul e corecta, dar a fost aplicata gresit", a mai spus Ponta.

El a precizat ca, daca tot sunt cheltuite milioane de euro pentru turism, atunci sa fie promovat turismul, nu ministrul de resort. "Daca noi tot o vedem pe Udrea, ce sa faca lumea, sa vina sa o viziteze pe doamna Udrea?", a spus ironic Ponta, cerand ministrului sa promoveze Bucovina, litoralul sau alte obiective turistice, nu propria persoana.

In ceea ce priveste legea care va elimina taxa tv, aceasta a trecut de Camera Deputatilor si este in dezbatere la Senat.

"Romanii sa nu mai fie obligati sa plateasca taxa pentru TVR, iar televiziunea publica sa intre intr-o competitie corecta cu cei de la privat", considera Ponta.

Amenda CNA sa fie platita de conducerea TVR, nu din bani publici

Mai mult, liderul PSD sustine ca amenda de 10.000 de lei primita de TVR de la CNA ar trebui platita din banii conducerii postului public de televiziune, nu din banii publici aflati in bugetul institutiei.

In replica, purtatorul de cuvant al Ministerului Turismului, Bogdan Oprea, a intervenit in emisiune si a sustinut ca ministerul a incheiat cu TVR un contract pentru 3 emisiuni in care sa fie promovat turismul, acest lucru este public, ca si sumele aferente, iar totul este perfect legal.

Intrebat de ce a facut referire Elena Udrea in timpul emisiunii respective la familia ei si la propria persoana, purtatorul de cuvant al MDRT a replicat ca aceasta nu a facut decat sa raspunda intrebarilor moderatoarei emisiunii. (n.red:- Marina Almasan-Socaciu, sotia senatorului PSD Victor Socaciu).

In replica, Victor Ponta a remarcat inca o data faptul ca tot mai multe emisiuni ale televiziunii publice ii promoveaza pe actualii guvernanti. "La 'Viata Satului' e nu numai ministrul Tabara, ci si cel care a tradat de la noi, domnul Valeriu Steriu. La emisiunea despre viata armatei e tot timpul domnul ministru Oprea", a reclamat Ponta.

In ceea ce il priveste pe Valeriu Tabara si scandalul in care acesta pare sa fie implicat, Victor Ponta a declarat ca spera ca Agentia Nationala de Integritate sa se autosesizeze.

Valeriu Tabara, acuzat de conflict de interese

"Il consider pe domnul Tabara un personaj politic periculos pentru ca este sustinatorul public si pe bani al organismelor modificate genetic", a mai acuzat el.

Sustinatorii lui Blaga fac politica, ai lui Boc sunt un grup mafiot

Pe de alta parte, Victor Ponta a afirmat ca face o diferentiere in lupta interna a PD-L intre tabara Blaga, despre care a spus ca reprezinta un adversar politic, si cea care-l sustine pe Emil Boc, o "grupare infractionala".

"In timp ce Vasile Blaga, atat cat i-am vazut eu sustinatorii - nu sunt prieteni de-ai mei, m-am certat cu Berceanu, cu ceilalti - dar sunt un grup de oameni care unii dintre ei sunt acuzati de diverse lucruri, dar fac politica si au facut politica cu bunele si relele politicii. In partea cealalta, este un sistem mafiot cum Romania nu a avut in 20 de ani", a spus Ponta.

Liderul PSD a mai sustinut ca multi din cei aflati in tabara lui Emil Boc sunt santajati.

"Sistemul politic cu bune si rele l-am avut, dar sistemul mafiot in care tot ce inseamna resurse, totul se controleaza prin legea tacerii, prin cumparare si santaj, toti cei care sunt santajati si fac parte din sistemul mafiot, de ce au trecut dincolo? Oltean era prieten cu Blaga, a trecut dincolo - e santajat. Flutur de ce a trecut? I-au dat 70 de milioane. Acesti oameni eu nu-i vad in banca opozitiei fata de USL, eu pe acesti oameni ii vad la DNA, ii vad la tribunal si ii vad la inchisoare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Udrea TVR, #Ponta lege taxa tv, #Ponta Valeriu Tabara , #presedinte PSD