Ponta: USL va castiga alegerile din Ardeal si Bucuresti

Duminica, 20 Mai 2012, ora 08:00
3972 citiri
Ponta: USL va castiga alegerile din Ardeal si Bucuresti

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca USL va castiga alegerile locale 2012 in Ardeal, dar va obtine si un "rezultat al votului fara precedent" in Bucuresti.

"Proiectele importante pentru Transilvania, da, le vom continua, dar nu ducand banii la partid, cum facea PDL-ul. Categoric, da (USL-ul va castiga alegerile locale in Ardeal n.r.). (...) Sunt absolut convins, ca in ceea ce era considerat fieful PDL-ului, Sibiul nu a fost fieful PDL-ul, aici a fost Iohannis si FDGR-ul, in Cluj, USL-ul obtine majoritatea absoluta pentru Consiliul Local si pentru Consiliul Judetean, (...) Romania se schimba, se schimba si Romania, pentru ca nu se mai intorc vremurile lui Basescu, lui Boc", a spus Ponta.

Acesta este convins ca USL-ul va castiga si alegerile locale in Bucuresti, Capitala fiind considerata si ea in ultimii ani, fief-ul PDL. "Cred ca anul acesta vom avea un rezultat al votului fara precedent in ultimii 20 de ani, in Bucuresti. (...) O majoritate, probabil de doua treimi, pentru un primar sustinut de USL. (..) O sa avem pentru prima data, primarul, Consiliul General, Guvernul de aceeasi parte, ceea ce este bine pentru Bucuresti", a explicat liderul USL.

Victor Ponta s-a referit si la judetul Sibiu, unde, preciza liderul USL, "Iohannis nu este dusmanul USL, ci PDL-ul", si unde, sondajele USL arata ca aceasta uniune va detine majoritatea in Consiliul Judetean. Ponta spera ca totusi candidatul USL pentru CJ Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, sa preia presedintia CJ Sibiu, de la Martin Bottesch, cel care de doua mandate este in functie, fiind liderul judetean al Forumului Democrat al Germanilor din Romania.

La Medias, Victor Ponta a spus ca PDL-ul face campanie de miliarde de lei, din banii Transgaz si Romgaz, societati de stat, unde premierul a dispus, recent, un control. "La Medias sunt miliarde pe care PDL-ul le baga in campanie, prin intermediul celor doua companii, Transgaz si Romgaz. (...) Vreau sa intram la Transgaz si la Romgaz, sa vad si eu cum s-au imbogatit, sunt miliardari, toti sefii pedelisti din Medias", a declarat Victor Ponta.

In acest context, copresedintele USL a marturisit ca regreta si forma pe care a dat-o PDL legii alegerilor locale. Ponta este convins ca alegerea dintr-un singur tur avantajeaza prea mult actualii primari. "Daca se vota in doua tururi, PDL-ul si-ar fi pastrat foarte, foarte putine primarii", a conchis Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Victor Ponta USL Ardeal, #Ponta USL castiga Ardeal, #Ponta USL castiga Bucuresti, #Ponta alegeri locale 2012 , #presedinte PSD