Ponta: Vin cu o echipa de ministri tineri, nu au cum sa intre sub incidenta Legii Lustratiei

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 12:25
2475 citiri
Ponta: Vin cu o echipa de ministri tineri, nu au cum sa intre sub incidenta Legii Lustratiei

Victor Ponta, presedintele PSD si co-fondator USL, a declarat miercuri ca, dupa alegerile legislative, va veni cu o echipa de ministri tineri, care nu au cum "sa intre sub incidenta Legii Lustratiei".

"Pe noi nu ne priveste absolut deloc, cei care vor sa candideze candideaza. Eu in viitorul guvern o sa vin cu o echipa de ministri tineri, care biologic nu aveau cum sa intre sub incidenta acestei legi", a declarat Ponta, intrebat daca Legea Lustratiei va afecta in vreun fel PSD.

"Legea nu se aplica la nimeni, la cine sa se aplice, la domnul Iliescu? Nu cred ca domnul Iliescu vrea sa ocupe vreo functie in Guvern", a spus Ponta.

Liderul social-democrat a adaugat ca nici anumiti membri ai PDL, precum Monica Macovei sau Mihai Razvan Ungureanu, nu ar trebui sa fie lustrati, ci ar trebui sa ajunga in fata electoratului.

"Oamenii trebuie sa candideze, si doamna Macovei, despre care nu am o parere buna, nu trebuie sa o lustreze cineva, e pedelista si pedelistii o sustin. Oamenii voteaza sau nu", a spus Ponta.

Acesta a adaugat ca cei care au cel mai mult de pierdut dupa adoptarea Legii Lustratiei sunt cei din UNPR. "Cred ca uneperistii au cei mai multi securisti, am vazut ca au votat, cred ca nu stiu ce au votat", a mai spus acesta.

Legea Lustratiei a fost votata de Parlament - Vezi noile restrictii

Legea Lustratiei, care a fost adoptata marti de Parlament, nu permite persoanelor care au facut parte din aparatul politic al fostei puteri comuniste si din aparatul represiv sa fie numiti in functii publice timp de 5 ani de la intrarea in vigoare a legii.

Blocarea Serbiei, o decizie pripita

Victor Ponta a fost intrebat de jurnalisti si cum comenteaza masura luata de Romania, de a bloca accederea Serbiei la statutul de candidat al Uniunii Europene, pe motiv ca drepturile minoritatii vlahe nu sunt respectate.

"Cred ca a fost o decizie pripita si sper ca lucrurile se deblocheaza, Serbia este un vecin de care avem nevoie, drepturile minoritatilor trebuie respectate in toate tarile Uniunii Europene, dar ce faceam daca noua ne punea veto Ungaria sa intram in UE?", a spus Ponta.

Acesta a amintit si de opozitia Olandei la aderarea Romaniei la Schengen si a apreciat ca decizia Romaniei de a bloca Serbia este "incorecta".

Liderul PSD a adaugat ca Puterea trebuia sa consulte Opozitia inainte sa ia o astfel de decizie.

Corlatean: Pozitia Romaniei privind Serbia e corecta pe fond, trebuia o comunicare mai buna

Barroso spune ca Serbia merita in UE, Suedia critica Romania

Romania a luat decizia de a continua sa blocheze obtinerea statutului de candidat pentru aderarea la UE de catre Serbia, la Consiliul Afaceri Generale, conditionand votul cu respectarea drepturilor minoritatii vlahe din aceasta tara.

Citeste si:
Neînțelegeri în USR PLUS privind referendumul din Buzău: „Ziua rușinii” vs. „Haideți la vot” VIDEO
Neînțelegeri în USR PLUS privind referendumul din Buzău: „Ziua rușinii” vs. „Haideți la vot” VIDEO
Membrii USR PLUS se contrazic în privința referendumului prin care duminică, 26 septembrie, s-a votat alipirea comunei Țintești de orașul Buzău. Președintele filiale USR PLUS Buzău...
Premierul spune că Anca Dragu și Ludovic Orban au susținut o procedură viciată de a da jos Guvernul
Premierul spune că Anca Dragu și Ludovic Orban au susținut o procedură viciată de a da jos Guvernul
Premierul Florin Cîţu a afirmat că, în cazul în care Curtea Constituţională dă o soluţie marţi de a admite conflictul juridic între Executiv şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură,...
Sursa: Ziare.com