Programul de guvernare al PSD: 100 de masuri care genereaza 800.000 de locuri de munca

Duminica, 17 Octombrie 2010, ora 23:11
3585 citiri
Programul de guvernare al PSD: 100 de masuri care genereaza 800.000 de locuri de munca

Cele 100 de masuri prezentate de PSD in cadrul programului de guvernare are drept scop crearea a 800.000 de locuri de munca, potrivit lui Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al partidului.

"Trebuie sa asiguram crestera numarului locurilor de munca. Prin masurile noastre am putea sa cream 800.000 de locuri de munca", a declarat Adrian Nastase, intr-o emisiune la Realitatea TV.

De asemenea, presedintele PSD, Victor Ponta, a insistat ca solutia pentru criza actuala este infiintarea de locuri de munca. "Este o optiune ideologica si asta ne desparte de cei care au condus pana acum", a explicat Ponta.

Una din principalele masuri cuprinse in programul de guvernare al PSD este schimbarea impozitarii pe venit de la cota unica de 16 la suta la un sistem progresiv, care ar putea incepe chiar de la 0 la suta, pentru persoanele cu venituri sub 1.000 de lei.

"Dupa parerea mea, dupa 6 ani, putem spune: cota unica a fost un esec. Nu a adus venituri mai mari la buget, inseamna tot 32% in veniturile bugetare, cat era si in 2004. Nu a reprezentant formula magica de rezolvare a problemei. S-a spus ca o cota unica va simplifica activitatea birocratica administrativa, insa numarul functionarilor din Ministerul de Finante a crescut. De la 16% la 8% ar insemna, pentru cei mai saraci, ca ar avea acoperita si scaderea de salariu si inflatia", a explicat Adrian Nastase.

Potrivit lui Victor Ponta, cei care vor fi impozitati mai mult sunt aproximativ 28.000 de romani bogati, care sunt si cei care apar la televizor si ii ataca partidul. "In Germania si Franta cei care au venituri mari platesc peste 50%. Ideea ca cei care castiga mai mult sunt impozitati mai mult e o "bocaneala", de la Boc", a spus presedintele PSD.

Aceasta a explicat ca cei care vor castiga de exemplu, 1 leu in plus fata de cei 1.000 de euro (echivalentul in lei), vor plati un impozit de 25% doar pentru acel leu, si doar de 15% pentru restul sumei de bani.

Potrivit lui Nastase, programul de guvernare prezentant in cadrul Congresului PSD de sambata este menit a fi aplicat pe o perioada de doua mandate.

Blocarea stimulentelor, cea mai proasta solutie

Referitor la situatia de la Ministerul Finantelor, a carui activitate a fost oprita din cauza protestului angajatilor, care nu si-au mai primit stimulentele, Adrian Nastase a declarat ca blocarea acestora a fost cea mai proasta solutie.

"Oamenii au ramas cu probleme foarte mari, in legatura cu cheltuieli pe care le aveau angajate, credite. Exista la Curtea de Conturi un departament special, care se ocupa de utilizarea fondurilor europene. Acel departament avea stimulente destul de importante, care au fost sterse, dupa care au fost reintroduse de UE", a explicat Nastase.

De asemenea, Victor Ponta a explicat ca sistemul stimulentelor exista din anul 1997, cand Traian Basescu era ministru. "Directorii care folosesc acele stimulente, toti sunt membri PD-L. Unul dintre ei, fost director de administratie judeatana, este ministrul Ialomitianu, care a dat in judecata ministerul pe care il conduce acum ca sa-si primeasca stimulentele", a declarat presedintele PSD.

La randul sau, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a comentat la adresa declaratiilor presedintelui Traian Basescu de duminica, potrivit caruia angajatii Ministerului Finantelor nu au dreptul sa se revolte, deoarece ar fi refuzat alte forme de plata. "Cand spui ca niste oameni nu au dreptul sa se revolte, e foarte grav, inseamna ca nu mai esti o tara democratica. Ei si-au construit viata pe anumite venituri si sunt speriati", a incheiat Dragnea.

Citeste si:
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat marți, 25 ianuarie, că ar exista premise serioase pentru ca România să intre în Schengen alături de Croaţia, care este deja confirmată....
Replica ironică a lui Virgil Popescu după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia: ”Ar trebui să i-o ceară şi domnului Macron”
Replica ironică a lui Virgil Popescu după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia: ”Ar trebui să i-o ceară şi domnului Macron”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a reacționat marți, 25 ianuarie, după ce liderul USR, Dacian Cioloș, i-a cerut demisia din cauza modului în care a gestionat criza energiei. ”Dacian...