Programul de guvernare al PSD: 100 de masuri care genereaza 800.000 de locuri de munca

Duminica, 17 Octombrie 2010, ora 23:11
3677 citiri
Programul de guvernare al PSD: 100 de masuri care genereaza 800.000 de locuri de munca
Foto: Realitatea TV

Cele 100 de masuri prezentate de PSD in cadrul programului de guvernare are drept scop crearea a 800.000 de locuri de munca, potrivit lui Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al partidului.

"Trebuie sa asiguram crestera numarului locurilor de munca. Prin masurile noastre am putea sa cream 800.000 de locuri de munca", a declarat Adrian Nastase, intr-o emisiune la Realitatea TV.

De asemenea, presedintele PSD, Victor Ponta, a insistat ca solutia pentru criza actuala este infiintarea de locuri de munca. "Este o optiune ideologica si asta ne desparte de cei care au condus pana acum", a explicat Ponta.

Una din principalele masuri cuprinse in programul de guvernare al PSD este schimbarea impozitarii pe venit de la cota unica de 16 la suta la un sistem progresiv, care ar putea incepe chiar de la 0 la suta, pentru persoanele cu venituri sub 1.000 de lei.

"Dupa parerea mea, dupa 6 ani, putem spune: cota unica a fost un esec. Nu a adus venituri mai mari la buget, inseamna tot 32% in veniturile bugetare, cat era si in 2004. Nu a reprezentant formula magica de rezolvare a problemei. S-a spus ca o cota unica va simplifica activitatea birocratica administrativa, insa numarul functionarilor din Ministerul de Finante a crescut. De la 16% la 8% ar insemna, pentru cei mai saraci, ca ar avea acoperita si scaderea de salariu si inflatia", a explicat Adrian Nastase.

Potrivit lui Victor Ponta, cei care vor fi impozitati mai mult sunt aproximativ 28.000 de romani bogati, care sunt si cei care apar la televizor si ii ataca partidul. "In Germania si Franta cei care au venituri mari platesc peste 50%. Ideea ca cei care castiga mai mult sunt impozitati mai mult e o "bocaneala", de la Boc", a spus presedintele PSD.

Aceasta a explicat ca cei care vor castiga de exemplu, 1 leu in plus fata de cei 1.000 de euro (echivalentul in lei), vor plati un impozit de 25% doar pentru acel leu, si doar de 15% pentru restul sumei de bani.

Potrivit lui Nastase, programul de guvernare prezentant in cadrul Congresului PSD de sambata este menit a fi aplicat pe o perioada de doua mandate.

Blocarea stimulentelor, cea mai proasta solutie

Referitor la situatia de la Ministerul Finantelor, a carui activitate a fost oprita din cauza protestului angajatilor, care nu si-au mai primit stimulentele, Adrian Nastase a declarat ca blocarea acestora a fost cea mai proasta solutie.

"Oamenii au ramas cu probleme foarte mari, in legatura cu cheltuieli pe care le aveau angajate, credite. Exista la Curtea de Conturi un departament special, care se ocupa de utilizarea fondurilor europene. Acel departament avea stimulente destul de importante, care au fost sterse, dupa care au fost reintroduse de UE", a explicat Nastase.

De asemenea, Victor Ponta a explicat ca sistemul stimulentelor exista din anul 1997, cand Traian Basescu era ministru. "Directorii care folosesc acele stimulente, toti sunt membri PD-L. Unul dintre ei, fost director de administratie judeatana, este ministrul Ialomitianu, care a dat in judecata ministerul pe care il conduce acum ca sa-si primeasca stimulentele", a declarat presedintele PSD.

La randul sau, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a comentat la adresa declaratiilor presedintelui Traian Basescu de duminica, potrivit caruia angajatii Ministerului Finantelor nu au dreptul sa se revolte, deoarece ar fi refuzat alte forme de plata. "Cand spui ca niste oameni nu au dreptul sa se revolte, e foarte grav, inseamna ca nu mai esti o tara democratica. Ei si-au construit viata pe anumite venituri si sunt speriati", a incheiat Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#Victor Ponta PSD, #Adrian Nastase PSD, #program guvernare PSD, #infiintare locuri munca , #presedinte PSD