PSD a decis sa propuna intrarea in greva parlamentara a USL

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 13:38
3313 citiri
PSD a decis sa propuna intrarea in greva parlamentara a USL
Foto: TVR Info

Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat luni ca in sedinta BPN s-a decis sa se propuna senatorilor si deputatilor social-democrati, dar si celor de la PNL si PC, intrarea in greva a tuturor parlamentarilor USL, o decizie finala urmand sa se ia in urmatoarele zile.

"Propunerea pe care o voi adresa membrilor grupurilor parlamentare ale PSD si USL se refera la declansarea unui protest foarte clar: nu vom participa nici la lucrarile Birourilor Permanente, nici la plen, nici la comisii, si vom veni la vot doar pentru o motiune de cenzura sau pentru un eventual un guvern de tehnocrati si declansarea de alegeri anticipate", a declarat Ponta la finalul sedintei BPN a PSD de luni, precizand ca decizia oficiala va fi luata dupa discutii cu partenerii din USL si va fi parafata la Comitetul Executiv al PSD care va avea loc luni, 6 februarie.

Intrebat de jurnalisti, liderul PSD a precizat ca pe perioada grevei parlamentarii USL nu isi vor lua salariile. "Atat timp cat nu participi nici la plen, nici la comisii, nu primesti niciun ban", a subliniat el.

Totodata, Victor Ponta a precizat ca USL se gandeste sa apeleze si la o motiune de cenzura, dar "doar daca aceasta va fi solutia", referindu-se la propunerea facuta parlamentarilor Puterii de a demisiona cu totii si de a se organiza rapid alegeri anticipate.

"Asteptam ca vocile ratiunii, si din partea celor de la Putere, sa se faca auzite", a mai declarat liderul PSD, admitand insa ca "este evident ca cei care sunt in functii nu vor sa plece cu niciun chip".

De asemenea, Victor Ponta a declarat ca PSD mentine ca "decizie primordiala" organizarea de alegeri anticipate, considerand totodata ca ele nu trebuie sa fie comasate.

El a exprimat solidaritatea PSD cu revendicarile protestatarilor, spunand ca acestea vor fi transpuse in programul politic al viitoarei guvernari.

Ce vor spune liderii USL marti, in Parlamentul European

In plus, Victor Ponta a anuntat ca va fi prezent marti impreuna cu Crin Antonescu si Daniel Constantin la o dezbatere initiata de grupul socialistilor in Parlamentul European pe tema "derapajelor de la democratie in Romania".

"Nu cerem si nu vom cere nici sanctionarea poporului roman pentru greselile facute de actualii guvernanti, ci sa trebuie sa precizam ca viitorul guvern USL nu va repeta aceste proceduri nedemocratice", a adaugat Ponta, spunand ca se refera la modul abuziv in care actuala guvernare s-a folosit de procedura angajarii raspunderii.

El a mai spus ca va preciza in PE ca viitorul guvern al USL "va ridica controlul politic asupra televiziunii publice si asupra administratiilor locale".

Victor Ponta a facut si un scurt comentariu pe tema posibilei majorari de salarii anuntate luni de Coalitie, anuntand ca joi, conducerea USL se va intalni cu delegatia FMI prezenta la Bucuresti, cu care se va discuta "responsabil".

"Sa ne asezam la masa si Puterea si Opozitia, sa vedem ce se poate face(...) Exista solutii pentru realocarea fondurilor actuale, sa incercam sa reparam o parte dintre greselile facute de presedinte si de guvernul Boc", a mai spus acesta.

Victor Ponta a reiterat ideea ca, potrivit tuturor sondajelor de opinie, USL va avea majoritatea in parlament dupa alegeri, indiferent cand vor fi organizate acestea, iar principala Opozitie va fi formata de Partidul Poporului Dan Diaconescu. "Probabil ca PDL va deveni un partid neparlamentar", a adaugat el.

Citește și:
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...