Regretul lui Ponta: In 2011, trebuia sa ii las acolo unde erau pe Geoana si pe Vanghelie

Sambata, 21 Martie 2015, ora 14:45
2779 citiri
Regretul lui Ponta: In 2011, trebuia sa ii las acolo unde erau pe Geoana si pe Vanghelie
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Presedintele PSD, Victor Ponta, sustine ca partidul a facut o greseala, in anul 2011, ca nu a renuntat la Marian Vanghelie si Mircea Geoana.

Intr-un discurs sustinut la Consiliul National al PSD, premierul a spus ca are "slabiciunea solidaritatii".

"In 2011, trebuia sa ii las acolo unde erau si pe Mircea Geoana, si pe Marian Vanghelie, ar fi fost mult mai bine si pentru partid.

Pe cei care sunt doar din interes, din lacomie, din oportunism alaturi de noi, invatati din greseala mea si indepartati-i din timp. Sa nu va para rau apoi. Faceti asta la toate organizatiile si vom fi un partid mai puternic si mai unit", le-a transmis Victor Ponta colegilor sai.

Ponta: Sa ne indepartam colegii care au probleme. Unii sunt nevinovati, dar altii sunt vinovati

Acesta a facut un apel pentru indepartarea colegilor social-democrati care au probleme in justitie, in conditiile in care presedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, este trimis in judecata de un an si jumatate in dosarul fraudei la referendum.

"Atata timp cat nu respectam regulile de integritate, cat nu ne indepartam colegii care au probleme, nu e suficient.

Vreau sa va rog sa ne luptam cu toata puterea cu adversarii nostri politici, dar sa nu ne luptam niciodata cu ce cred oamenii, pentru ca nu vom castiga niciodata. Cand facem politica, avem mai multe drepturi, privilegii si mai multe obligatii decat omul obisnuit.

Stiu sigur ca unii dintre colegii nostri sunt nevinovati. Altii, insa, sunt vinovati si si-au facut rau si lor, si noua, si nu i-a pus nimeni sa faca si daca tin la acest partid trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru ce s-a intamplat.

Trebuie sa fim partidul care sa aratam ca avem cei mai multi oameni buni, cei mai multi oameni competenti, cei mai multi oameni corecti", a mai declarat presedintele PSD.

Schimbari majore la varful PSD: Penalii nu pot ocupa functii politice. Urmeaza demisia lui Dragnea?

Un amendament la Statutul partidului, adoptat vineri, prevede ca "daca un membru din Guvern sau din conducerea Parlamentului (BP, presedinti, vicepresedinti) este inculpat intr-un dosar este obligat sa isi dea demisia din functia respectiva".

Schimbari majore la varful PSD: Penalii nu pot ocupa functii politice

Potrivit noilor reguli din PSD, Liviu Dragnea ar trebui sa demisioneze din functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, fiind urmarit penal in dosarul referendumului.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Oprisan, despre institutiile necesare ale statului, Constitutie, PSD si relatia cu Ponta

Citește și:
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Europarlamentarul Mihai Tudose ia apărarea subofiţerilor şi ofiţerilor de rang inferior care au pensii de 2.000, 3.000 şi 4.000 de lei, precizând că acestea nu sunt pensii nesimţite....
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Viorel Lis (79 de ani), fost primar al Bucureștiului în perioada 1998-2000, a făcut dezvăluiri despre căsnicia sa cu Oana, o femeie cu 35 de ani mai tânără. Viorel și Oana Lis sunt...
#Victor Ponta declaratii Geoana, #Victor Ponta declaratii Vanghelie, #Victor Ponta PSD justitie, #Victor Ponta Consiliu National PSD , #presedinte PSD