Scandalul Ponta-Blejnar continua cu noi acuzatii

Sambata, 10 Septembrie 2011, ora 20:48
2722 citiri
Scandalul Ponta-Blejnar continua cu noi acuzatii
Foto: Arhiva

Presdintele PSD Victor Ponta a declarat, sambata seara, ca seful ANAF, Sorin Blejnar, s-a intalnit cu omul de afaceri Said Baaklini cu o zi inainte ca acesta sa fuga din tara.

"Domnul Blejnar minte, s-a vazut cu Baaklini cu o zi inainte ca acesta sa fuga din tara. E totul in inregistrarile DNA-ului. (...) A participat si o a treia persoana, ceva legat de Republica Africana, care este implicata in dosar si are legatura cu spalare de bani, dar nu-mi amintesc exact numele. Sper sa vedem aceste lucruri la dosar", a declarat Victor Ponta, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Anterior, seful Fiscului a recunoscut ca il cunoaste pe afacerist, dar a subliniat ca nu l-a mai vazut de 4-5 ani.

"N-am spus niciodata ca Blejnar este seful mafiei personale a lui Traian Basescu. Dar este un inalt functionar public in afara oricaror legi. Nu poate sa isi faca vacante cu tot felul de dubiosi, cu tot felul de evazionisti, nu poate sa le faca servicii politicienilor, sa faca toata ziua dosare de control Opozitiei", a completat Ponta.

Blejnar: Acuzatiile lui Ponta, fulminante si furibunde

La cateva minute dupa aceste declaratii, a intrat in direct Sorin Blejnar, care a dezmintit vehement acuzatiile liderului PSD.

"Nu v-ati obisnuit cu declaratiile pompieristice ale domnului Ponta? Sunt rezultatul unei imaginatii fulminate si furibunde ale lui Ponta. Este exclus, din anul 2008 eu n-am vorbit cu Baaklini. Si Ponta vorbea cu Baaklini. In 2008, imreuna cu domnul Ponta si domnul Baakilini si inca cu vreo 200 de romani am locuit intr-un hotel, la o gala de fotbal in Elvetia. Am vorbit in hol, atunci, cu el. De atunci n-am mai vorbit niciodata", a spus seful ANAF.

Said Baaklini este un controvesat om de afaceri, arestat preventiv in dosarul returnarii ilegale de TVA de 60 milioane de euro. El este anchetat de DIICOT si pentru evaziune fiscala, impreuna cu patronii Rodipet.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri ca a depus plangeri penale la adresa lui Traian Basescu si Sorin Blejnar pentru infractiunile de amenintare si santaj, deoarece presedintele si seful ANAF l-au acuzat ca a primit bani de la Turceni si Rovinari.

Ponta a spus ca a primit un document de la ANAF care certifica faptul ca la el nu au ajuns bani din contractele de avocatura semnate de "Sova si Asociatii" cu cele doua complexuri energetice. "Vreau sa le arat (lui Basescu si Blejnar, n.r.) ca nu mi-e frica de ei", mentionand ca plangerile nu le-a facut in sens politic, ci "in sensul legii".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#ponta blejnar plangere penala, #ponta scandal blejnar baaklini , #presedinte PSD