Schimb de replici ironice intre Victor Ponta si Ludovic Orban

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 16:21
2164 citiri
Schimb de replici ironice intre Victor Ponta si Ludovic Orban
Foto: Arhiva

Liderul PSD Victor Ponta si deputatul PNL Ludovic Orban au avut marti, in plen, un schimb de ironii pe tema legaturii de familie a liberalului cu Leonard Orban, social-democratul retragandu-si in final afirmatiile si cerandu-si scuze.

Victor Ponta a comentat, de la tribuna Parlamentului, afirmatia premierului Emil Boc potrivit careia nominalizarea lui Leonard Orban pentru sefia Ministerului Afacerilor Europene ar fi pe placul Opozitiei. "Daca va referiti la Ludovic Orban, atunci da, este pe placul Opozitiei", a spus social-democratul.

Remarca l-a deranjat pe deputatul PNL, care intr-un drept la replica, a explicat ca se afla intr-o situatie delicata. "Pentru orice om de bun simt, aceasta ironie loveste undeva unde nu trebuie. Astazi ma aflu intre ciocan si nicovala, intr-o dilema pe care n-o doresc nimanui, intre sentimentul de familie si convingerile de 20 ani", a declarat Orban, vizibil emotionat.

El a subliniat ca nu poate vota in favoarea Guvernului Boc si ca nu va putea face niciodata acest gest, "pentru ca tot ce s-a nascut din Traian Basescu n-a facut altceva decat sa dea foc Romaniei si sa creeze un rau imens fiecaruia dintre romani".

"Pentru toti cei care se uita cas la mine din tabara Opozitiei, invidiindu-ma sau vorbind pe la colturi 'Uite ce familie, e un frate la putere si unul in opozitie' : nu pot sa votez impotriva fratelui meu, niciodata n-as putea face nimic impotriva niciunui membru al familiei mele", a transmis Orban.

Anterior, Orban isi incepuse interventia urandu-i "La multi ani" lui Victor Ponta, dar si sa nu mai faca vreodata parte dintr-un Guvern Boc.

In urma interventiei liberalului, liderul PSD a revenit la tribuna. "Ironia mea la adresa sa a fost deplasata, imi cer scuze", a spus social-democratul. Ulterior, chiar in sala de plen cei doi s-au imbratisat si si-au strans mana.

Ludovic Orban nu a fost singurul afectat de faptul ca se gaseste in tabara opusa fratelui sau, Leonard Orban fiind la randul lui impresionat pana la lacrimi in momentul discursului deputatului PNL de la tribuna.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ponta cearta Ludovic Orban, #ponta orban imbratisat, #Ministerul Afacerilor Europene orban , #presedinte PSD