Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Trageti in Ponta (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 18:47
6181 citiri
Trageti in Ponta (Opinii)
Foto: Ziare.com

Exista momente, paradoxale oarecum, cand Opozitia comite prostii mai mai si mai grave decat Puterea. Atunci ele nu trebuie sub niciun pretext trecute cu vederea.

Victor Ponta a devenit deja celebru pentru derapajele de limbaj pe care le comite cu frecventa cu care, de exemplu, pedelistii astern fara nicio jena, in vazul public, minciuni, cinisme si contracte cu clientela de partid. La asa nazbatii ce mai poti sa spui? Iti ramane sa le dai dreptate vocilor care il calificau drept imatur si iresponsabil.

Imediat dupa inscaunarea in fruntea PSD, Victor Ponta scotea pistoalele din teaca si se aseza in fruntea protestatarilor in marsul lor al disperarii catre Guvern. Speria multimile declarand panicard ca jandarmii lui Basescu stau cu "gloantele pregatite pe teava" sa traga din moment in moment in multime. Socul declaratiei a trecut. Apoi l-a facut pe Traian Basescu "dracul". Nu intruchiparea diavolului, nu metamorfozarea raului in persoana, ci dracul insusi.

Cand a mai spus ca acelasi drac isi cauta sticla de wiskey pe jos, la Cotroceni, deja nimeni nu mai era sincer surprins. Sub presiunile unor jurnalisti si comentatori, raspunzand unor intrebari de bun simt, care exprimau mai degraba spaima ca acest politician va mosteni puterea maine, Victor Ponta si-a cerut de fiecare scuze. Public, in direct, cu fiecare ocazie. Nu trecea niciodata mai mult de cateva zile insa pana la recidivare. Cu aceeasi lejeritate cu care Anastase numara din doi in trei voturile in Parlament si ocoleste legile, Victor Ponta mai scapa cate o nespusa.

Gandind putin in perspectiva, cum tot mai probabil de maine Victor Ponta se pregateste sa devina premier, nu poti sa nu te intrebi in ce va transforma acest om necuvantatele sale? In ce fel de actiuni se vor concretiza "perlele" scapate din fundul gandirii sale? Ultima si cea mai grozava dintre loviturile verbale ale viitorului prim ministru al Guvernului Romaniei este mai naucitoare decat toate la un loc de pana acum:

"Ganditi-va ca am pierdut cinci luni. In luna noiembrie aceste Comisii (de Sanatate si de Munca - n.red) prin votul majoritatii lor, au dorit sa rezolve problema si Anastase nu a vrut. Deci ce raspundere? Ce sa spun? Nici daca-i impusti nu e suficient", a declarat Victor Ponta, raspunzand unei intrebari despre cine poarta responsabilitatea si cum trebuie sa plateasca guvernantii in cazul erorii platii CASS catre pensionari.

Pai daca nici sa-i impuste nu e suficient, oare ce masuri punitive considera domnul Ponta, la rece si cu calm, a fi potrivite pentru guvernanti, ca plata pentru relele facute? Torturati? Schingiuiti? Trasi pe roata, pe drug, in teapa? Pana si Traian Basescu a transformat tepele din Piata Victoria in spectacole ieftine de televiziune cu iz telenovela. In ce va schimba gloantele impuscaturilor Victor Ponta? In functii de recompensa, daca aceiasi guvernanti tradeaza si il urmeaza acum? Dar dupa cand va fi premierul procuror, la ce sa ne asteptam?

Pana una alta, mi-l imaginez pe Victor Ponta rugandu-se pentru cel putin doua lucruri. Ca prietenul sau Hollande sa castige alegerile in turul al doilea impotriva lui Sarkozy, cel pe care viitorul nostru premier il denumeste "bufonul" Europei. Altfel, Ponta risca sa fie chiar si palmuit de presedintele Frantei in public, nu doar trimis la plimbare precum Traian Basescu.

A doua rugaciune cred ca e pentru ca motiunea de cenzura sa nu treaca. Desi, avand in vedere perlele pe care le emite frecvent, timpul petrecut in Opozitie dauneaza grav imaginii USL la alegeri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Victor Ponta impuscati, #Ponta PDL impusti, #contributii CAS pensionari, #Ponta Sarkozy bufon , #presedinte PSD