Valeriu Turcan: Concluzia presedintelui este ca dl Ponta refuza sa se maturizeze

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 16:55
2741 citiri
Valeriu Turcan: Concluzia presedintelui este ca dl Ponta refuza sa se maturizeze

Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Presedintiei, a declarat ca actiunile lui Victor Ponta sunt "imature, de sfarsit al verii".

"Presedintele nu doreste sa se lase angrenat in disputa politica pe care domnul Ponta vrea sa o initieze", a spus consilierul prezidential, intr-o interventie telefonica, la B1 TV. dupa ce liderul PSD a depus, vineri, plangere penala impotriva sefului statului.

"Ponta este complet necredibil pentru ca domnia sa are si o lunga istorie de amenintari la adresa justitiei, a mai spus Turcan. Cred ca dl Ponta ar fi avut de castigat daca ar fi afisat un comportament democratic, lasand justitia sa actioneze", a mai spus Turcan, legat de acuzatiile presedintelui PSD la adresa sefului statului.

Ponta depune plangere penala impotriva lui Basescu si Blejnar - vezi motivul

"Este problema domnului Ponta cum se pozitioneaza public, din pacate, comportamentul sau de astazi (vineri N.R.) este asemanator cu cel al mentorului sau, Adrian Nastase".

Legat de intrevederea ceruta, joi, de catre Victor Ponta, pentru vineri, Turcan a precizat ca "nu-i poti trimite presedintelui o scrisoare cu subiectul 'invitatie', fara sa precizezi si subiectul discutiei pe care doresti sa o porti".

"De altfel, noi i-am raspuns in aceasta dimineata, exista o procedura la Palatul Cotroceni. Consilierul de stat pe probleme cetatenesti are mandatul de a prelua subiectele de interes public sau personal. Vazand speta domnului Ponta, cred ca a fost extrem de potrivita modalitatea propusa de Administratia Prezidentiala, avand in vedere ca dl Ponta avea o problema personala", a explicat Turcan.

In raspunsul oficial al Administratiei Prezidentiale, Victor Ponta este trimis la Gabriel Piscociu, consilier de stat, responsabil cu preluarea sesizarilor.

"Victor Ponta nu a fost de buna credinta, stia foarte clar ca astazi urma sa depuna plangerea, se pare ca dl Ponta nu poate iesi dintr-o retorica de tip electoral. Concluzia presedintelui Romaniei este ca dl Ponta refuza sa se maturizeze", a conchis purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale.

Ponta: Vroiam doar sa nu afle din presa

In replica, Victor Ponta a declarat la B1TV, ca nici nu intentiona sa se intalneasca cu Traian Basescu, dar i-a trimis scrisoarea doar pentru ca acesta sa nu afle din presa, ci direct de la sursa faptul ca s-a depus o plangere pe numele lui.

"Era o chestiune de seriozitate, preferam sa nu afle din presa(...)Pana la urma i-am trimis-o prin posta la registratura", a precizat liderul PSD, adaugand : "o plangere penala a sefului Opozitiei e un lucru important, vroiam sa ii inmanez eu actele".

Intrebat cum anume a fost santajat de Traian Basescu, Victor Ponta a explicat ca este vorba despre toate "dispozitiile date domnului Blejnar, declaratiile publice" si folosirea inspectorilor pentru a-l verifica.

Ponta a recunoscut ca alte dovezi nu are, dar a precizat ca a depus la dosar toate probele de care dispune urmand ca procurorul de caz sa isi foloseasca autoritatea si sa dovedeasca toate acuzatiile.

Totodata, Ponta a sustinut ca s-a simtit santajat de presedinte cu scopul de a fi convins sa fie de acord cu regionalizarea sau alte proiecte politice ale sefului statului.

Liderul social-democratilor a declarat vineri, dupa depunerea plangerii la Parchet, ca este convins ca plangerile sale vor fi instrumentate, dar nu atata timp cat Romania va fi condusa de Traian Basescu si PDL.

Citeste si:
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Senatul a adoptat luni, 23 mai, un proiect de lege prin care partidele sunt nevoite să pună pe listele de la parlamentare cel puțin o treime de candidați femei. Inițiativa a împărțit însă...
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...
Comentarii
Ambigua
rank 5
MARIAN ANTONESCU
rank 2
Sotul sotiei sale,oita turcana de vita stolojeana,latra ,roade lantu