Validarea lui Ponta

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 12:55
1538 citiri
Validarea lui Ponta
adevarul.ro

Basescu il ataca pe Ponta! La beregata. Cu aluzii directe despre caracterul schimbator, necinstea si parvenitismul "micului Titulescu". Nu e primul politician roman care pateste asta din partea sefului statului. Dar ar putea fi primul politician roman care beneficiaza de asta.

Pentru ca in acest moment un atac al lui Basescu la Victor Ponta nu face decat sa-l valideze pe acesta. Sa-l puna in postura de a fi identificat practic drept liderul Opozitiei. Drept omul pe care il uraste tot mai nepopularul Basescu. Si care i se opune. Nici ca-si putea dori ceva mai mult imberbul sef al PSD.

I-a sarit la gat!

"Tot el discuta inainte de alegerile din partid un portofoliu de ministru, prin iesirea din PSD. Acest Victor Ponta pe care il vedeti tipand. Or, nu pot sa-i mai tolerez obraznicia cand il stiu cate parale face. E in stare sa vina sa linga presul. Nu sunt pe masura obrazniciei acestui pusti imatur".

Vorbele ii apartin presedintelui Traian Basescu si nu sunt nici pe departe singurele pe care I le-a transmis lui Victor Ponta intr-o emisiune televizata. Daca ne uitam atent, e cel mai interesant atac public al lui sefului statului de la "guzganul rozaliu" incoace.

Ce-o fi gandit Basescu atunci cand a facut-o? A vrut el doar sa ocupe ecranele cu ceva care sa acopere greva si scandalul cu numaratoarea din trei in patru a Robertei Anastase? A vrut el sa slabeasca un inamic ce se anunta tot mai periculos?

Prima varianta e probabila. A doua varianta e probabila fie daca Basescu a reactionat din frustrare fara calcul, fie daca pe termen lung vrea sa pregateasca astfel terenul pentru niste atacuri si dezvaluiri de calibru.

Prin comparatie, atacurile presedintelui la adresa lui Crin Antonescu au fost mult mai blande. Din nefericire pentru Crin Antonescu, care s-ar fi putut astfel intruchipa in adevaratul adversar al celui pe care il numeste dictator. Poate ca Basescu a gandit lucrul asta bine, dar fiind ca nu voia sa-l valideze tocmai pe cel care concureaza si el contra PD-L-ului basescian pentru electoratul de dreapta.

Pentru Victor Ponta, atacurile presedintelui vin cum nu se poate mai bine. Nu-l vor afecta, atat timp cat sunt aceleasi lucruri pe care membri ai PD-L sau UNPR le-au spus public. N-au prins atunci, nu vor prinde nici acum, daca nu sunt urmate de ceva mai consistent.

Aripi de razboi

Dupa cum s-a vazut, atacul lui Basescu i-a dat aripi lui Victor Ponta. In asa masura incat a propus suspendarea presedintelui. O actiune cu sanse minime de reusita.

Dar, din nou, o actiune care il va face pe liderul PSD sa para ca are curaj sa-l infrunte pe cel pe care putini indrazneau sa-l infrunte. Tehnic, probabil nu va reusi. Dar din punct de vedere politic, da. Pentru ca va fi ocazia de a-I maid a o lovitura lui Basescu. Sau de a arata ca e suficient de tupeist sa se bata cu cel mai temut om din Romania.

Cu alte cuvinte, exact de asta avea nevoie Victor Ponta. Avea nevoie sa fie bagat in seama. De catre Basescu. Asta isi dorea asta, asta urmarea. Si asta va urmari si in viitor. Pentru ca e validarea lui ca lider politic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
Scandal sexist, cu o femeie la conducerea VAR: ”Mi se pare destul de complicat”
Scandal sexist, cu o femeie la conducerea VAR: ”Mi se pare destul de complicat”
Antrenorul clubului Vasco da Gama din Rio de Janeiro, argentinianul Ramon Diaz, a pus, miercuri, sub semnul întrebării prezenţa unei femei la conducerea arbitrajului video, o declaraţie care a...
#atacuri Basescu, #scandal, #Basescu Ponta, #validarea lui Ponta , #presedinte PSD