Vanghelie: Ponta, obligat la prezidentiale. Oprescu s-a dus cu glumele in derizoriu

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 07:37
2637 citiri
Vanghelie: Ponta, obligat la prezidentiale. Oprescu s-a dus cu glumele in derizoriu
Foto: Arhiva Ziare.com

Victor Ponta este obligat sa candideze la alegerile prezidentiale din toamna acestui an, este de parere edilul sectorului 5, Marian Vanghelie.

Primarul bucurestean a declarat, luni seara, la Realitatea TV, ca premierul are "obligatia sa candideze, ca presedinte al partidului", iar varianta unui prezidentiabil din afara PSD "nu merge".

Vanghelie a amintit situatia din 2009, cand Mircea Geoana a fost la o noapte de Cotroceni.

"Geoana a fost un competitor serios, a luat 5 milioane de voturi. Este un intelectual care are relatii pe zona internationala. E respectat in Europa, in Statele Unite. PSD-ul se poate uita cu atentie la Geoana.

Trebuie sa luam in considerare ca Ponta e presedintele partidului, premier si are curaj sa se bata. Are obligatia sa candideze, ca presedinte al partidului. Cu candidat din afara, nu merge. Cred ca Ponta se va uita si la Geoana. Ne intereseaza sa castigam alegerile. Ponta cred ca are obligatia sa candideze si sa castige alegerile", a subliniat edilul.

Acesta si-a exprimat respectul pentru fostul liberal Calin Popescu Tariceanu, insa este convins ca "e foarte complicat sa spui PSD-ului sa il votam pe Tariceanu", iar "formula numarul 1, 2 si 3" ramane Ponta.

Cat despre ideea ca primarul general Sorin Oprescu sa fie sustinut la prezidentiale de PSD, Vanghelie a aratat ca acesta "s-a dus cu glumele in derizoriu toata viata". "Cand azi se discuta de el, se discuta ca de un baiat simpatic, dar nu e in filmul acesta", a adaugat primarul sectorului 5.

Despre o alta varianta speculata in presa, George Maior de la SRI, Vanghelie spune ca poate fi o solutie, mai ales ca acesta "este acceptat de toata clasa politica, dar cu un guvern de uniune nationala".

Va candida Ponta la prezidentiale? Ezitare reala sau strategie?

Candidatura lui Victor Ponta la presedintie este, deocamdata, unul dintre marile mistere ale anului electoral 2014.

Premierul este politicianul social-democrat cel mai bine plasat in sondaje si, potrivit cercetarilor sociologice aparute in presa, singurul dintre contracandidatii posibili invocati pana acum care i-ar putea da unele emotii in turul al doilea al alegerilor este Klaus Iohannis.

In plus, pana acum candidatii PSD la presedintia tarii au fost doar presedinti sau fosti presedinti ai partidului: Ion Iliescu, Adrian Nastase, Mircea Geoana.

Totusi, Victor Ponta nu a dat un raspuns transant la intrebarea daca va candida.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vanghelie Ponta candidat prezidentiale, #Oprescu Vanghelie prezidentiale , #presedinte PSD