Victor Ponta: Basescu fuge de popor ca dracul de tamaie (Video)

Duminica, 19 Iunie 2011, ora 16:56
2653 citiri
Victor Ponta: Basescu fuge de popor ca dracul de tamaie (Video)

Liderul PSD, Victor Ponta, a comentat, duminica, proiectul de reorganizare teritoriala propus de PDL, subliniind ca in cazul i care presedintele Traian Basescu va desfiinta actualele judete, USL le va face la loc cand va reveni la Putere.

"Noi, peste tot, in toate judetele, speram ca in 17 iulie sa avem referendum si sa decida oamenii daca vor sa desfiinteze Bistrita-Nasaud sau alte judete. Din punctul meu de vedere, asta ne mai lipsea, ca in rest le-am rezolvat pe toate. Locuri de munca nu, criza, toate cele. Stiti cum se spune, chelului ce-i mai lipsea?

Acum sa mai desfiinteze si judetele. Sunt o multime de probleme pe care oamenii le au si sper ca pe 17 iulie sa vina si sa voteze la referendum, sa fie clar pentru toata lumea ca judetele trebuie sa ramana", a afirmat Victor Ponta, aflat intr-o vizita la Baile Figa, potrivit Realitatea Tv.

Pesedistul a adaugat ca Legea referendumului prevede ca nu se poate modifica nicio unitate administrativ-teritoriala fara consultarea populatiei, apreciind ca PDL-ul nu respecta legea.

"E ciudat ca tocmai cei care sunt la putere nu respecta legea. Noi, ceilalti, vrem sa o respectam. E prevazut in Legea referendumului ca nu se poate modifica nicio unitate administrativ-teritoriala, nici macar comune, cu atat mai mult judete, daca nu se face referendum. Noi il facem si sunt convins ca semnalul pe care o sa-l dea oamenii o sa fie foarte clar. Nu o sa cedem decat daca cedeaza si ei la desfiintarea judetelor", a completat liderul PSD.

De asemenea, Victor Ponta sustine ca nici liderii PDL din teritoriu nu isi doresc reorganizarea, insa o accepta de frica presedintelui Traian Basescu.

"Puterea are ocazia sa se faca de ras cu totul. Ma gandeam la presedintele CJ din Bistrita-Nasaud (Liviu Rusu, PDL - n.r.). Dansul o vrea sa i se desfiinteze judetul al carui presedinte e? De ce-a mai candidat daca vrea sa i se desfiinteze judetul. De fapt, ei nu vor sa desfiinteze judetele, dar le e frica de Basescu sa nu le faca dosare, sa nu ii aresteze, sa nu le faca cine stie ce. E o ocazie sa se faca de ras. As vrea sa-l vad pe Liviu Rusu ca vrea sa i se desfiinteze judetul la care e el presedinte si satul, comuna, celelalte", a opinat seful PSD.

Ponta a subliniat ca, in ipoteza in care Guvernul va schimba actuala organiza, USL o va schimba la loc atunci cand va reveni la Putere.

"Acum cativa ani, domnul Basescu zicea de fiecare data ca se intoarce la popor, acum vad ca fuge de popor ca dracul de tamaie. De cate ori aude de mers la popor, nu mai vrea. E o lectie pentru noi toti sa avem grija pe cine alegem data viitoare", a conchis Victor Ponta.

Citeste si:
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
De câte ori s-a rupt PNL în ultimii 30 de ani ANALIZĂ
În contextul confruntării extrem de disputate dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu pentru șefia PNL, care, conform unor voci liberale, ar putea duce la scindarea partidului după congresul de...
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Sursa: Ziare.com