Victor Ponta: Basescu nu va incheia al doilea mandat

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 23:51
3877 citiri
Victor Ponta: Basescu nu va incheia al doilea mandat
Foto: Antena3

Liderul PSD, Victor Ponta, pare convins ca Traian Basescu nu isi va duce la bun sfarsit acest mandat si ca milioane de oameni din intreaga tara vor iesi in strada in ziua in care se va vota motiunea de cenzura, pentru a convinge Guvernul Boc sa paraseasca Palatul Victoria.

Intrebat intr-o emisiune la Antena3 daca presedintele va termina cu bine acest al doilea mandat, Victor Ponta a raspuns "sper ca nu si cred ca nu", precizand ca nu ii doreste "nici macar lui Traian Basescu" sa fie bolnav sau sa i se intample ceva rau.

Ponta a adaugat ca isi doreste doar ca motiunea de cenzura sa treaca, sa avem alegeri anticipate cat mai repede, si, cum nu crede ca Traian Basescu va accepta ca o alta majoritate sa faca un nou guvern, ar urma "schimbarea lui Traian Basescu prin suspendare".

Liderul PSD a explicat ca acesta este cel mai posibil scenariu pentru urmatoarele luni, in conditiile in care exclude varianta ca Traian Basescu sa accepte un alt guvern, care sa nu fie condus de persoane ca Emil Boc sau Roberta Anastase, care sa il "asculte orbeste".

Sute de mii de oameni in strada in Capitala, milioane in intrega tara

Intrebat ce se va intampla daca totusi motiunea de cenzura va esua, Ponta a reiterat ideea chemarii romanilor in strada, sugerand ca ar fi posibil sa asistam la o demisie a Cabinetului la presiunea miscarilor de strada.

"O sa discutam cu cei de la sindicate, o sa facem un apel general ca in ziua motiunii de cenzura, pe modelul de la motiunea anterioara, in strada sa fie cateva sute de mii de oameni in Bucuresti, iar in tara cateva milioane de oameni, care sa le arate parlamentarilor ca daca nici de data asta nu voteaza motiunea de cenzura nu mai au loc de intors in colegiile lor. Va trebui sa ne batem cu toate armele care exista intr-o democratie", a declarat Victor Ponta.

Roberta Anastase va fi condamnata penal

Pe de alta parte, Victor Ponta crede ca dupa ce Traian Basescu nu va mai fi presedinte Roberta Anastase va fi condamnata penal pentru fraudarea votului la Legea pensiilor.

El a afirmat ca presedintele Camerei Deputatilor nu risca acum nimic, in conditiile in care "procurorul general este pus de Traian Basescu", dar si-a exprimat convingerea, in calitate de procuror, ca "in momentul in care nu va mai fi Traian Basescu presedinte, doamna Anastase va fi condamanta penal pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals".

Liderul PSD a spus ca lipsa de reactie a democrat-liberalilor fata de scandalul in care a fost implicata Roberta Anastase arata ca au deprins cu totii "stilul Basescu".

"Nu puteti sa imi faceti nimic. Eu fac orice, puteti sa ma filmati, nu conteaza (...) Asta e stilul Traian Basescu si de la el in jos fiecare 'mic Basescu', pana la cel din comuna, crede ca poate sa faca orice si nu i se intampla nimic", a comentat Ponta.

In ceea ce priveste discursul pe care presedintele Traian Basescu il va sustine marti in fata plenului reunit al Parlamentului, liderul PSD a anuntat ca social-democratii si liberalii s-au inteles sa paraseasca sala in cazul in care seful statului nu ia atitudine si nu se delimiteaza de Roberta Anastase.

"Presedintele tarii nu se poate face ca ploua cand una din institutiile statului se afla intr-o criza uriasa(...) Daca pana maine va avea o pozitie fata de aceasta situatie, inseamna ca mai e presedinte, chiar si cu 19% cum arata sondajele. Daca nu, inseamna ca e doar seful unei gasti si ca doamna Anastase a furat acel vot pentru ca i-a cerut Traian Basescu. Si atunci pentru noi nu e presedintele tarii e seful unei bande de mafioti, motiv pentru care nu avem nicio obligatie sa stam sa il ascultam, il lasam doar cu pedelistii lui", a avertizat liderul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta suspendare Basescu, #Ponta Anastase, #Ponta motiune cenzura , #presedinte PSD