Victor Ponta: Domnul Funeriu ar fi un foarte bun sef de penitenciar

Sambata, 04 Iunie 2011, ora 14:08
2315 citiri
Victor Ponta: Domnul Funeriu ar fi un foarte bun sef de penitenciar
Foto: Antena3

Co-presedintele USL Victor Ponta a incheiat reuniunea de sambata la care alianta politica a facut publica viziunea sa despre reforma Educatiei, prilej cu care a facut remarci jignitoare la adresa liderilor Puterii, printre care Daniel Funeriu sau Traian Basescu.

Ponta a vorbit dupa fostii ministri ai Educatiei Andrei Marga, Ecaterina Andronescu si Cristian Adomnitei, si si-a inceput discursul printr-o scurta gluma, spunand ca sambata seara va fi prezent intr-o emisiune de televiziune, de aceea si-a rugat predecesorii sa isi termine expunerea pana atunci.

"Le multumesc ca au inteles gluma mea!", a adaugat Ponta in aplauzele participantilor.

Liderul PSD a continuat sirul ironiilor, mai intai la adresa premierului Emil Boc, apoi la adresa deputatului PDL Daniel Buda, presedintele comisiei parlamentare de revizuire a Constitutiei.

"Cine spunea ca nu se poate mai rau? Ganditi-va ca rector la Universitatea Babes Bolyai ar fi Emil Boc!(...) Sunt membru al comisiei de revizuire a Constitutiei si am aflat de la domnul Marga ca presedintele acestei comisii, Daniel Buda, este zootehnist. Inseamna ca vom avea o dezbatere serioasa", a declarat Ponta in rasetele si aplauzele celor prezenti.

Liderul social-democratilor a continuat vorbind despre incompetenta actualei guvernari, dar si despre faptul ca dupa ce va ajunge la putere USL va reda o autonomie reala universitatilor, nu asa cum face actualul Guvern prin noua lege a Educatiei.

In ceea ce priveste invatamantul preuniversitar, Ponta a spus ca "viitorul Guvern USL va trebuie sa aiba trei prioritati: in primul rand educatie, in al doilea rand educatie, iar in al treilea rand educatie!".

"Putem sa facem mult mai mult pentru scoala si sanatate si mai ales putem sa ne tinem de cuvant", a mai adaugat el.

Victor Ponta a gasit o explicatie pentru mersul prost al sistemului de invatamant, spunand ca "daca nu iti place scoala, daca nu ai invatat nimic la scoala, nu poti sa vii sa spui ca poti face ceva pentru scoala", cu referire directa la declaratii mai vechi facute de Traian Basescu.

Liderul USL a mai promis ca, dupa ce vor ajunge la putere, membrii acestei aliante vor promova deblocarea posturilor in educatie si sanatate, precum si depolitizarea structurilor din aceste domenii, spre deosebire de masurile inverse adoptate, in opinia sa, de actuala guvernare.

"Domnul Funeriu ar fi un foarte bun sef de penitenciar, sau oricum intr-un mediu coercitiv, in care, daca te uiti fix si vorbesti apasat si numeri pixelii, competenta ta se dovedeste a fi foarte buna", a mai declarat liderul social-democrat.

"Toti soferii de taxi cu care mai merg prin Bucuresti sunt studenti la drept"

Totodata, acesta a enumerat si cateva principii de baza ale viziunii USL asupra educatiei, printre care stabilitatea si predictibilitatea sistemului, siguranta in scoli, eficienta, disciplina, respectul pentru profesori sau egalitatea sanselor si oportunitatilor pentru toti copiii.

"Scoala nu produce tampiti, cum zice Traian Basescu, decat poate doar pentru functia de presedinte. Dincolo de valorile principiale, prin grija profesorilor, prin dezbateri, principala preocupare sa fie sa nu producem someri", a adaugat Victor Ponta.

Acesta si-a exprimat si dezaprobarea pentru calitatea diplomelor obtinute in sistemul universitar romanesc.

"Toti soferii de taxi cu care mai merg prin Bucuresti sunt studenti la drept. Toti cei care nu au ce face se duc sa isi cumpere o diploma(...) Suntem tara in care ti-e frica sa iti trimiti copilul la scoala si te intrebi apoi de ce l-ai trimis, si trebuie sa ii pui meditatori", a mai declarat acesta, dand exemplu Universitatea Spiru Haret, care scoate absolventi pe banda rulanta desi are probleme de acreditare, fara a fi impiedicata de minister datorita relatiilor bune cu partidele aflate la guvernare.

#Victor Ponta Funeriu, #Ponta program USL educatie, #Ponta Basescu tampiti , #presedinte PSD