Victor Ponta: Ii felicit pe romanii care au iesit in strada

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 20:40
3392 citiri
Victor Ponta: Ii felicit pe romanii care au iesit in strada

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca ii felicita pe toti cei care au iesit in strada, joi seara si vineri seara, pentru a-l sustine pe Raed Arafat.

Liderul social-democrat a tinut sa-i felicite pe cei care au iesit in diverse piete din marile orase din Romania, pe cei care au avut curajul sa-si exprime dezaprobarea fata de presedintele Basescu, dar si pe cei care si-au afirmat solidaritatea cu Raed Arafat, intr-o conferinta de presa pe care a sustinut-o vineri seara.

"Aceasta este o prima si esentiala victorie a societatii civile, asupra unei atitudini arogante si neprofesioniste, a unui presedinte care e departe de ceea ce asteapta oamenii de la un presedinte.

Trebuie sa fim vigilenti, dupa aceasta prima victorie, cu totii, nu doar cei din Parlament. Acest gest de retragere trebuie urmat de alt gest, Raed Arafat sa fie numit din nou in functie", a precizat Ponta.

Totodata, el a spus ca regreta ca nu se afla in Piata Universitatii, dar ca a ales sa evite o discutie despre politizarea acestui demers.

"Este o victorie a oamenilor si a profesionistilor din sistem. Ii felicit pe oamenii care au avut curajul sa-si exprime parerea. Infrangerea regimului Traian Basescu arata ca exista oameni care au curajul sa-si afirme punctul de vedere", a continuat presedintele PSD.

Reritor la legea Sanatatii, Victor Ponta crede ca decizia presedintelui tarii "de a nu insista pe un drum gresit" este corecta.

"Trebuie sa vedem ce era gresit si ce era bun in proiectul actual de lege", a mai spus seful social-democrat.

Liderul PSD crede ca sistemul de Sanatate are nevoie de schimbari si de o adaptare la ceea ce inseamna Romania, Europa si lumea in anul 2012.

El crede ca romanilor le trebuie asigurate serviciile minime care se asigura intr-un stat democratic si civilizat.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Cotroceni, ca cere public premierului retragerea proiectului legii Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publica proiectul de lege privind organizarea si functionarea sistemului sanitar din Romania, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, vineri seara.

Citeste si:
Când află Raed Arafat dacă va fi sau nu urmărit penal pentru achiziții păguboase pe timp de pandemie
Când află Raed Arafat dacă va fi sau nu urmărit penal pentru achiziții păguboase pe timp de pandemie
Tribunalul București va soluționa abia la anul cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale pe numele șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat. Acesta este...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...