Victor Ponta: Modul asta de a judeca un dosar la televizor mi se pare reprobabil

Autor: Ana Ilie
Luni, 22 Martie 2010, ora 21:31
1833 citiri
Victor Ponta: Modul asta de a judeca un dosar la televizor mi se pare reprobabil

Presedintele PSD Victor Ponta nu a avut timp sa citeasca stenogramele aparute in presa avandu-l ca personaj central pe membrul PSD Catalin Voicu, insa, in calitate de fost procuror, considera reprobabil faptul ca notele de interceptare au aparut in presa.

Invitat la Realitatea Tv, Ponta a spus totusi ca, "daca lucrurile din stenograme sunt adevarate, este un om al carui mod de a face politica este, pentru mine ... un mod de a face politica pe care sper ca nu-l veti mai gasi in PSD, in celelalte partide sigur il veti mai gasi".

"Nu vreau sa dau eu decizii. Ca fost procuror nu as fi dat niciodata in presa note din dosar", a subliniat Ponta, detaliind ca "nu le-am citit, am vazut cateva dintre discutii ... din 20 februarie, de cand sunt presedintele PSD, timpul meu are alta valoare".

"Am vazut un mod de a face politica care mie imi este complet strain ... n-o sa inteleg de ce nu a fost trimis in judecata, probabil ca sa stam mai mult la televizor", a mai spus Ponta, precizand ca oamenii, pe strada, nu il intreaba de Voicu, ci despre subiecte precum salariile si somajul.

Drept in plus sau drept in minus?

In ceea ce priveste recentul schimb de replici cu reprezentantii UDMR pe tema autonomiei Tnutului Secuiesc, Ponta a precizat: "Din punctul meu de vedere, indiferent ca esti de etnie romana, rroma etc., nu trebuie sa-ti lipseasca niciun drept, da' nici sa ai vreun drept in plus ... Domnul Bela nu a spus ce nu era european in discursul meu, chiar l-am revizuit ... Care e Tinutul Secuiesc din punct de vedere juridic?...

"Ideea mea este ca oamenii de acolo sa reuseasca sa traiasca impreuna avand exact aceleasi drepturi ... Sa faci acum ziduri in Harghita mi se pare o prostie, pensionarul asteapta aceeasi pensie si daca e maghiar si daca e roman, etc.", a incheiat Ponta acest subiect.

In fine, in ceea ce priveste tema "fugii din PSD" a numerosi membri importanti, Ponta a spus ca "nu le-am tinut socoteala dupa 6 decembrie, e dreptul lor".

"Nu tratez insa cu usurinta aceste probleme", a precizat politicianul. "Eu am venit la conducerea unui partid care avea nenumarate probleme. Niciunul nu cred ca a plecat din cauza mea. Eu nu pot sa le tin rudele in functii, sa le dau contracte".

Totodata, Ponta si-a exprimat parerea ca cei care au plecat din PSD s-au indreptat sau se vor indrepta spre partidul de guvernare, PD-L. "Pleaca deodata cei care si-au dat seama ca PD-L-ul este mai democratic decat noi ... Ce inseamna calea independentilor? Este o curba, asa, pana ajungi tot la PD-L".

Citește și:
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Fostul premier Victor Ponta spune că cei care au protestat la Roșia Montană "nu i-a mai durut nici în cot de viaţa" oamenilor şi de faptul că "lacurile contaminate în urmă cu zeci de ani...
Cine e Remus Vulpescu, numit administrator provizoriu al Nuclearelectrica. A fost abonat la funcții publice
Cine e Remus Vulpescu, numit administrator provizoriu al Nuclearelectrica. A fost abonat la funcții publice
Remus Vulpescu, fost şef al Corpului de control al fostului premier Victor Ponta şi fost consilier onorific al fostului premierul Mihai Tudose, a fost numit administrator provizoriu al...