Victor Ponta: N-o sa fiu niciodata premierul lui Traian Basescu

Luni, 19 Martie 2012, ora 11:45
3939 citiri
Victor Ponta: N-o sa fiu niciodata premierul lui Traian Basescu
Foto: Romania TV

"Eu n-o sa vreau sa fiu niciodata prim-ministrul lui Traian Basescu", i-a raspuns luni presedintele PSD Victor Ponta sefului statului, care a declarat duminica seara ca i-a propus lui Ponta sefia Guvernului.

"Eu n-o sa vreau sa fiu niciodata prim-ministrul lui Traian Basescu (...) Eu nu o sa primesc niciodata nimic de la Basescu. Singurii care vor decide daca voi conduce sau nu Guvernul Romaniei sunt romanii. Eu nu sunt nici Emil Boc, nici Mihai Razvan Ungureanu, sa ma puna Basescu in functii cand vrea el, nici macar la misto", a subliniat Victor Ponta.

Iliescu: Basescu face manevre meschine, nu el decide prim-ministrii

Totodata, liderul social-democratilor a apreciat ca acest anunt al presedintelui Romaniei a fost "o bascalie": "Nu a fost o gluma, a fost o bascalie. Bascalia e o chestie de neseriozitate si degradanta pentru cineva care se afla intr-o functie importanta a tarii".

Nu in ultimul rand, Ponta l-a invitat pe Basescu sa arate stenogramele, adaugand ca, in conformitate cu declaratiile presedintelui, reiese ca Mihai Razvan Ungureanu nu a facut decat sa-l inlocuiasca.

"Vreau sa-l rog pe domnul Basescu sa dea si stenogramele si sa dea si inregistrarea de la discutiile cu celelalte partide. Aceasta este o chestie absolut neserioasa din partea domnului Basescu, motiv pentru care nici nu l-am bagat in seama. Nici atunci, nici acum nu mi se pare normal sa faci bascalie.

O sa facem o solicitare oficiala ca domnul Basescu - iata, avem o premiera: stenograme de la intalnirea cu presedintele - sa dea toate stenogramele pentru ca, va reamintesc, cu noi s-a vazut la ora 16.00, daca nu ma insel. Inaintea noastra a avut discutii cu UDMR, UNPR si minoritatile, cand probabil deja le-a spus cine va fi prim-ministru.

Sau, oricum, in niciun caz nu le-a spus de Ponta. Dupa care a avut discutii cu PDL-ul si, in mod sigur, nu le-a spus nimic de Ponta. La o ora si jumatate dupa era domnul Ungureanu la Cotroceni. Sa inteleg ca eu la ora 16.30 l-am refuzat pe domnul Basescu si domnul Ungureanu la 517.30 a venit la Cotroceni? Adica ce e domnul Ungureanu? Un fel de inlocuitor al meu? Un fel de nechezol? Daca nu avem cafea naturala, nu vrea Ponta, hai sa-l punem pe Ungureanu? Cred ca a si vrut sa-l umileasca pe premierul actual", a accentuat liderul PSD.

Basescu i-a propus lui Ponta sa fie premier - vezi stenograma discutiei

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca, la consultari, i-a propus liderului PSD, Victor Ponta, sa fie premier, dar acesta nu a raspuns. "I-am propus lui Victor Ponta functia de prim-ministru", a declarat liderul de la Cotroceni, referindu-se la consultarile din 6 februarie 2012.

"Victor Ponta n-a raspuns nimic ... a raspuns Crin Antonescu [...] a raspuns Daniel Constantin. A fost o oferta facuta la consultarile de la Cotroceni. Nu a spus publicului", a adaugat seful statului, mentionand ca ar fi posibil ca "Victor Ponta sa aiba ceva pe constiinta, care inca nu poate fi spus public".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Victor Ponta niciodata premier Traian Basescu, #Victor Ponta premier Traian Basescu, #Traian Basescu Victor Ponta premier , #presedinte PSD