Victor Ponta: Romania nu a iesit din criza, poate au iesit Udrea si Basescu (Video)

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 12:06
3552 citiri
Victor Ponta: Romania nu a iesit din criza, poate au iesit Udrea si Basescu (Video)

"Romania nu a iesit din criza", "poate Udrea, Basescu si Boc au iesit din criza", a declarat duminica, presedintele PSD, Victor Ponta, in replica la declaratiile facute vineri de ministrul Turismului, Elena Udrea.

"Declaratiile super optimiste, in acelasi timp nerealiste ale lui Basescu, Elenei Udrea si ale lui Boc nu se confirma in niciun fel", a spus liderul PSD, aducand in sustinerea declartiilor sale date si analize realizate de specialistii social - democrati.

Udrea: PD-L poate sa anunte ca a scos Romania din criza

Victor Ponta a prezentat un raport asupra situatiei economice a Romaniei in 2010-2011, cu cifre "asa cum sunt ele confirmate de institutiile statului si institutiile internationale si sintetizate de colectivul nostrru de specialisti". "Aceasta analiza arata ca Romania nu a iesit din criza! Poate Basescu, Udrea si Boc au iesit din criza", a spus Ponta.

Potrivit liderului PSD, "obligatiile prevazute si asumate de Guvernul Romaniei in noul acord cu FMI in legatura cu reducerea deficitului bugetar au fost atinse. Romania si-a atins cifra de deficit bugetar, dar in mod nerealist. In practica, daca datoriile ar fi fost platite, deficitul ar fi depasit cifra impusa". Victor Ponta s-a referit la datoriile catre firmele private din Romania, pe care Guvernul nu le-a achitat.

"Guvernul nu plateste datoriile catre firmele private, care ar trebui sa miste motorul economic. Din aceasta cauza, firmele fie se imprumuta, fie fac concedieri, fie se desfiinteaza", a mai spus Ponta.

"Primul actor necinstit este Guvernul, el este cel care nu isi plateste datoriile, dar le cere pe cele catre el la timp, cu penalitati, si pretinde ca toate taxele si impozitele sa fie achitate la timp", a adaugat social - democratul.

Cat despre reducerile bugetare preconizate pe 2011, Ponta a declarat ca "daca aceste reduceri vor avea loc, ele vor testa rezistenta oamenilor la limita si sper ca ele sa nu insemne oamenii dati afara in strada".

Liderul PSD crede ca una dintre cele mai dure masuri ale Guvernului in 2011 va fi "eliminarea subventiilor la caldura si apa calda, ceea ce duce la o majorare cu 70-100% fata de sumele platite in 2010. Fiecare locuitor din orasele mari va plati in iarna anului viitor dublu la intretinere. Cine isi va mai permite?".

Printre celelalte probleme ale politicii economice a Guvernului au mai fost enumerate concedierile masive in sectorul bugetar, reformele structurale (desfiintarea mai multor spitale, judecatorii si scoli), vanzarea firmelor la care statul mai are capital si incapacitatea de a atrage fonduri de la UE.

Victor Ponta a mai atras atentia si ca, in data de 28 decembrie 2010, Guvernul a schimbat compozitia politica a Consiliului de Administratie al CNAS, potrivit Newsin.

"S-a redus numarul persoanelor reprezentate de la 17 la sapte, ceea ce nu este neaparat rau, dar dintre acestea sapte, patru vor fi numite de premier, unul de presedintie si una din confederatiile patronale si sindicale", a spus Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta Romania criza, #Victor Ponta raport economie, #Victor Ponta Emil Boc , #presedinte PSD