Victor Ponta: Traian Basescu este fricos si las

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 18:58
3118 citiri
Victor Ponta: Traian Basescu este fricos si las
Foto: B1TV

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat despre Traian Basescu ca este "un fricos si un las" pentru ca nu s-a dus in mijlocul oamenilor de Ziua Unirii, dar, pe de alta parte, a precizat ca este mai bine ca nu a facut acest lucru, pentru ca i-ar fi infuriat si mai mult pe oameni.

"Traian Basescu este fricos si las. El este curajos cand sta cu militarii, cu jandarmii, in rest este un fricos. De zece zile sta ascuns. Se intampla multora care ajung la putere. Pe de alta parte, cred ca a facut bine pentru ca toate sarbatorile arata mai bine fara dl Basescu si fara dl Boc. I-ar fi infuriat mai mult pe oameni", a spus Ponta.

Aflat la Focsani pentru a participa la manifestarile populare organizate in cinstea aniversarii Unirii Principatelor Romane, Ponta a comentat si numirea lui Cristian Diconescu in functia de ministru de Externe.

"Am doua critici la adresa acestui individ (Cristian Diaconescu - n.red.). In primul rand ca premierul Boc nu l-a demis pe Baconschi pentru jignirile aduse protestatarilor, ci pentru ca mai avea de dat un post grupului traseisilor care vor sa fuga de la guvernare, le-a mai dat un os de ros. Intr-un fel i-a dat o palma celui pe care il respectam cu totii si care cred ca ar fi facut cinste Romaniei, Bogdan Aurescu", a spus Ponta.

In viziunea sa, numirea unui politician in fruntea Ministerului de Externe a fost o greseala.

"Este clar ca Emil Boc si Traian Basescu nu au inteles nimic din cazul Arafat si iata ca astazi, cand puteau sa numeasca un tehnocrat, au mers pe mana unui politruc", a spus Ponta.

In plus, numirea unui membru UNPR in fruntea unui minister genereaza si alte probleme.

"Cand se schimba compozitia politica, Constitutia spune ca trebuie sa vii in Parlament pentru vot, dar eu nu cred ca vor veni la vot. Mai exista varianta sa spuna clar ca UNPR si PDL este acelasi lucru. UNPR este o anexa a PDL-ului. Daca este adevarat, de ce le-au dat grup separat in Parlament, masini, functii?", a mai spus presedintele PSD.

Ulterior, la Romania TV, Ponta a dezmintit ca ar fi fost huiduit la Focsani, asa cum a scris pe Twitter Elena Basescu. "Daca domnisoara Basescu stie mai bine de la Bruxelles ce se intampla la Focsani, dumnevoastra, televiziunile, aveti camere de luat vederi aici si ati vazut".

Citește și:
George Simion a sabotat conferința de presă a lui Virgil Popescu. Jandarmii au ajuns la fața locului VIDEO
George Simion a sabotat conferința de presă a lui Virgil Popescu. Jandarmii au ajuns la fața locului VIDEO
George Simion, liderul AUR, a dat buzna la conferința de presă susținută de Virgil Popescu, ministrul Energiei, a preluat controlul microfonului și a refuzat să plece, astfel că evenimentul...
Ministrul Sănătății, lămuriri cu privire la noua taxă pentru pacienții care vor să meargă la un doctor anume: ”Este o minciună”
Ministrul Sănătății, lămuriri cu privire la noua taxă pentru pacienții care vor să meargă la un doctor anume: ”Este o minciună”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, referindu-se la ”posibilitatea alegerii profesionistului care oferă serviciile de sănătate solicitate, în baza unei coplăţi...