Victor Ponta: USL nu vrea sa mosteneasca o catastrofa totala, in noiembrie

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 17:06
3231 citiri
Victor Ponta: USL nu vrea sa mosteneasca o catastrofa totala, in noiembrie

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca nu vrea ca USL sa mosteneasca "o catastrofa totala" in luna noiembrie, de la guvernarea PDL, afirmand ca, dupa alegerile parlamentare, Uniunea se va afla la guvernare.

"Sunt profund interesat sa nu mostenim o catastrofa totala, sa fie o situatie cat mai buna pentru Romania. Ne aflam intr-o situatie identica cu cea din 1991, cu Guvernul Stolojan si din 2000, cu Guvernul Isarescu. Mihai Razvan Ungureanu are un mandat limitat pana in noiembrie", a spus liderul social democrat, miercuri, intr-o conferinta de presa de la sediul USL.

In plus, el a pus sub semnul intrebarii beneficiile pe care le-ar aduce cresterea salariilor.

"Este bine sa marim salariile, dar sa facem ceva si ca sa mearga economia. Este interesul nu doar al USL, ci si al tarii, sa nu ne ducem in prapastie pana in noiembrie", a subliniat Victor Ponta.

Acesta a prezentat raportul USL asupra problemei energiei, ce urmeaza a fi trimis premierului Mihai Razvan Ungureanu, amintind ca Opozitia a cerut Guvernului sa opreasca privatizarea Hidroelectrica si sa stopeze contractele cu baietii destepti din energie.

"Asa cum ati aflat, Guvernul Mihai Razvan Ungureanu pregateste in zilele urmatoare un pachet legislativ care sa se refere la starea sectorului energetic in perioada urmatoare", a continuat liderul PSD, precizand ca a facut solicitari "la adresa acestui guvern care va ramane in functie cel mult pana in noiembrie, sa lase viitoarei guvernari si viitoarei majoritati de la guvernare o situatie in interesul Romaniei".

Hidroelectrica - singura perla a coroanei energiei romanesti

Victor Ponta a mai spus ca agricultura si energia sunt principalele domenii cu potential de crestere din Romania, in viziunea USL, si ca in domeniul energiei situatia din prezent este "destul de negativa".

"Sunt membri de vaza ai PDL care in mod constant fraudeaza interesul soctietatilor in scopul ajutarii PDL, al clientelei si al familiilor, in sens juridic, nu doar peiorativ", a mentionat liderul PSD.

El a mai spus ca energia nucleara este blocata, in Romania, din cauza coruptiei mostenite de la fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

Presedintele social democrat a vorbit si despre situatia de la Hidroelectrica, pe care a numit-o "singura perla a coroanei energiei romanesti - o societate care este cea mai valoroasa societate din Romania".

Tototata, acesta a facut un apel la Guvernul Ungureanu, care "are datoria sa opreasca contractele preferentiala de energie, in special de la Hidroelectrica", spunand si ca "termenul de 'interes national' a fost batjocorit in ultima perioada, a fost folosit pentru a acoperi spagi si afaceri".

"Este obligatia noastra, acum, ca opozitie, si din noiembrie, ca majoritate care va guverna, sa salvam resursele energetice ale Romaniei si sa asiguram independenta energetica a tarii. Este o problema foarte importanta", a conchis Victor Ponta.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...