Victor Ponta vrea descentralizare si autonomie pentru Transilvania

Vineri, 09 Martie 2012, ora 14:00
8901 citiri
Victor Ponta vrea descentralizare si autonomie pentru Transilvania

Presedintele PSD, Victor Ponta, isi doreste descentralizarea si dezvoltarea regionala a Transilvaniei, dar si autonomie pentru aceasta regiune.

"Mai multa autonomie pentru Transilvania este in favoarea Transilvaniei si a Romaniei. Oamenii de aici au un spirit mai european si nu exista nicio rivalitate intre Transilvania si restul tarii", a afirmat liderul social democrat, intr-o conferinta de presa sustinuta, vineri, in Cluj-Napoca.

El s-a declarat adept convins al ideii de descentralizare si de dezvoltare regionala a Transilvaniei, acestea fiind "lucruri care definesc Transilvania si care nu trebuie impiedicate si stricate in nicun fel de guvernul central".

"Nu trebuie sa decida guvernul de la Bucuresti ce sectii sau ce facultati se fac in Transilvania. Bucurestiul are prea multe atributii si prea multe puteri. Acestea anchilozeza societatea romaneasca", este de parere Victor Ponta.

Totodata, el a spus ca tot ce tine de propunerea liderilor USL din Transilvania pentru programul de guvernare trebuie sprijinit, dar si ca dezvoltarea pentru aceasta regiune se face mai bine din Transilvania.

"Nu inteleg de ce banii din taxele din Transilvania trebuie sa se duca la Bucuresti si sa revina in Transilvania doar pe baza a cine are relatii mai bune cu prim-ministrul sau cu un ministru", a explicat presedintele PSD.

Clujul este sinonim cu coruptia

El a mentionat ca judetul Cluj fost mult timp in atentia opiniei publice nationale, pentru ca politicienii si edilii de aici "sunt sinonimi cu coruptia" si ca este un lucru nemeritat pentru Cluj si pentru Transilvania, dar ca "este o realitate".

"Este un sistem de fraudare si de coruptie de care, chiar daca nu juridic, si fostul prim-ministru Emil Boc, si primarii din localitatile din Transilvania sunt profund vinovati", a mai declarat Victor Ponta.

El crede ca USL trebuie sa vina cu propuneri si cu candidati care, din acest punct de vedere, sa dovedeasca o schimbare reala.

Victor Ponta: Eu, ca prim-ministru, m-am obligat...

"Ca prim-ministru, m-am obligat sa nu folosesc niciodata banii din fondul de rezerva al prim-ministrului pentru a finanta primari ai partidului sau ai uniunii noastre", a afirmat presedintele PSD.

El a spus ca edilii din Transilvania nu trebuie sa astepte bani de la premier si ca Sorin Apostu si Emil Boc si-au pierdut functiile in urma scandalurilor de coruptie.

"Dincolo de vinovatia celor care au incalcat legea si a celor care i-au sprijinit sa incalce legea, trebuie sa venim cu oameni care sa nu poata fi acuzati", a completat Victor Ponta.

Eveniment Quarterly Report

Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
În ciuda promisiunilor coaliției de guvernare de a reduce cheltuielile bugetare, numeroase categorii de angajați la stat își păstrează sporurile nesimțite, în timp ce alții au excepție...
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Preşedintele AUR George Simion a comentat duminică, 1 octombrie, acuzaţiile de viol de la Şcoala de Vară AUR şi a precizat că dacă au greşit cei doi bărbaţi suspectaţi să fie...
#Victor Ponta autonomie Transilvania, #Victor Ponta descentralizare Transilvania, #dezvoltare regionala Transilvania, #Victor Ponta prim ministru , #presedinte PSD