Lansarea candidatilor Pro Romania: Ce crede Ponta acum despre mega mitingul PSD de pe stadion si unde isi vede partidul in 2024

Duminica, 14 Aprilie 2019, ora 13:26
10130 citiri
Lansarea candidatilor Pro Romania: Ce crede Ponta acum despre mega mitingul PSD de pe stadion si unde isi vede partidul in 2024

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a afirmat sambata, la lansarea candidatilor partidului pentru alegerile europarlamentare, ca locul sau si al colegilor sai din Pro Romania nu va fi alturi de cei pe care ii critica acum.

Dupa ce participantii la lansare au vizionat un film in care apareau lideri ai PSD in situatii care au fost criticate de opinia publica, Ponta a spus ca a dorit rularea acelui film pentru ca atunci cand a stat langa ei, a gresit foarte tare. "Va rog sa nu ma lasati sa uit acest lucru!", le-a cerut el celor prezenti.

"Am fost odata pe stadion cu foarte multi oameni si foarte multi au inieles ca e vorba de aroganta, de sfidare, foarte multi au inteles pe buna dreptate ca in loc sa fiu intre oameni, am incercat sa fim deasupra lor. (...) Sa nu facem de doua ori aceeasi greseala! Cred ca modestia e mai importanta, ca realismul e mai important", a afirmat el.

Ponta a acuzat "cea mai dura campanie impotriva apartenentei Romaniei la Europa" si a avertizat ca exista riscul repetarii crizei economice.

Referindu-se la unii dintre cei care l-au criticat atunci cand era prim-ministru, el a spus ca acestia au invatat "ca intotdeauna se poate mai rau".

"Cea mai importanta provocare in acest moment pentru noi toti, cei din Pro Romania, este sa nu ne intoarcem niciodata in timp, sa nu ne intoarcem niciodata fata de cei pe care azi ii criticam. E un proiect de viitor, nu un proiect care sa ne intoarca in timp" a spus Ponta, raspunzandu-le celor care acuza ca urmaaza o alianta cu PSD.

"De ce locul nostru nu este alaturi de cei pe care-i criticam? De ce nu putem fi din nou impreuna?", a intrebat retoric Victor Ponta, argumentele fiind imagini cu Liviu Dragnea invitand un jurnalist in baie, dar si cu Viorica Dancila facand afirmatii sau gesturi catalogate drept gafe de catre opinia publica, precum si cu alti reprezentanti ai PSD.

"Daca eu o sa uit, sa nu ma lasati dumneavoastra sa uit", s-a adresat el salii, adaugand ca "Atunci cand am stat langa ei, am gresit foarte tare, va rog sa nu ma lasati sa uit acest lucru".

El a spus ca "nimeni nu poate sa teleormanizeze Romania si nimeni nu poate sa conduca tara noastra cu un Fidesz cu accente de Dambovita".

"200.000 de euro intra in fiecare zi in coturile unui partid politic care foloseste acei bani pentru campanii impotriva noastra, pentru postaci. (...) Cand stateau langa mine pe scena de nu mai aveam loc sa respir, nu mai eram securist si mason, acum am aflat chestia asta. Depinde doar de noi sa dovedim ca putem face lucrurile bune pe care le-am facut, ca invatam din greseli. (...) Cred ca daca ne tinem de ce am pornit, Pro Romania va fi in 2020 principalul partid de centru-stanga si in 2024 va fi principalul partid al tarii. Nu am facut Pro Romania pentru alegerile pentru PE. Nici macar pentru prezidentiale si pentru locale. L-am facut a avea un proiect in care sa muncim impreuna pe termen lung", a afirmat el.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...