Aberatia zilei: Asaltul penalilor PSD sub bagheta cuplului Dragnea-Ponta

Marti, 03 Mai 2016, ora 17:51
11014 citiri
Aberatia zilei: Asaltul penalilor PSD sub bagheta cuplului Dragnea-Ponta
Foto: Arhiva Hepta.ro

In urma cu doar 5 luni, PSD a adoptat un cod de integritate in care se vorbea despre principii si valori morale. Singura victima a codului a fost Valeriu Zgonea, a carui singura vina este ca a "fluierat in biserica". Condamnatii, inculpatii si retinutii PSD sunt bine mersi, la locul lor. Si nici nu le crapa obrazul de rusine.

Ba chiar sunt si promovati in functii de conducere, daca e sa ne gandim la Victor Ponta pe care Liviu Dragnea il considera foarte bun pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, a treia pozitie in statul roman.

In asa-numitul "cod de etica si conduita" al membrilor PSD erau stabilite mai multe situatii in care unor membri ai partidului li se putea retrage sustinerea politica, iar cateva dintre ele erau: inceperea urmaririi penale, trimiterea in judecata, condamnarea definitiva pentru fapte de coruptie sau de violenta, arestul preventiv sau controlul judiciar.

In aceeasi situatie ar fi trebuit sa fie cei care se afla sub incidenta unei hotarari judecatoresti definitive privind incompatibilitati sau conflict de interese, precum si cei care au plagiat.

Adoptat cu mare tam-tam dupa tragedia de la Colectiv, intr-o tentativa de spalare de pacate a PSD, codul de etica si integritate a fost aruncat intr-un sertar si uitat acolo pana in momentul in care Valeriu Zgonea s-a facut vinovat de delict de opinie, cerand indepartarea condamnatului Liviu Dragnea din fruntea PSD.

Zgonea a ramas cu gura cascata vazand cum este exclus din partid in doi timpi si trei miscari doar pentru ca a indraznit sa spuna ca "imparatul e gol", in timp ce alti colegi de-ai sai acuzati de fapte grave (de toate felurile!) sunt mentinuti in functii sau chiar promovati.

Cel mai stupefiant este cazul lui Victor Ponta. Judecat pentru complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si fals in inscrisuri, protagonist al unui scandal urias de plagiat care a ajuns inclusiv in presa internationala, chemat la DNA sa dea cu subsemnatul in unul dintre dosarele prietenului Sebastian Ghita (alaturi de care se afla pe lista deputatilor sanctionati pentru absente repetate de la sedintele de plen), Victor Ponta este foarte bine vazut si promovat zilele acestea de Liviu Dragnea. Si de el insusi, putem adauga linistiti.

"O sa discutam si o sa luam decizii impreuna. Decizii intelepte. Da, am vorbit cu Liviu. Am discutat cu Liviu tot ceea ce este bine pentru PSD si pentru alegatorii nostri, ai USL", a raspuns Victor Ponta intrebat fiind de jurnalisti daca va fi viitorul presedinte al Camerei Deputatilor.

Nu ne mira ca fostul premier, zburat din functie dupa tragedia de la Colectiv, continua sa resusciteze mortul USL, ne mira in schimb faptul ca Liviu Dragnea, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru fraudarea unui scrutin, ramane sef la PSD si se pregateste sa supravegheze desfasurarea alegerilor locale din 5 iunie.

"Comisia Nationala de Integritate a prezentat un raport, potrivit Codului de Integritate presedintele Liviu Dragnea, prin atitudinea, prin comportament si prin tot ceea ce a insemnat activitatea dumnealui nu a incalcat in niciun fel prevederile Codului de Integritate", a explicat deputatul Florin Iordache, presedintele comisiei PSD.

Ne mai mira si ca secretarul general al PSD si seful de campanie este Marian Neacsu, condamnat la 6 luni de inchisoare cu executare pentru ca si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar, dar si ca liderul deputatilor PSD este Florin Paslaru, posesor al unui verdict CNSAS de colaborator al Securitatii si amendat penal pentru ca si-a angajat fiul la biroul parlamentar.

Ne mai mira si ca PSD se pregateste sa il trimita la Curtea Constitutionala pe senatorul Ioan Chelaru, unul dintre cei mai vechi si mai buni prieteni ai lui Sorin Ovidiu Vintu.

Incepe batalia pentru CCR: Ioan Chelaru, in carti?

Ne-ar mira si faptul ca PSD continua sa o sustina pe Lia Olguta Vasilescu, acuzata de DNA de luare de mita, pentru functia de primar al Craiovei, dar cand ne uitam la unii dintre ceilalti competitori electorali am putea sa trecem cu vederea.

In schimb, nu ne-ar mira deloc ca Valeriu Zgonea sa fi fost exclus "pe bune" din partid, spre deosebire de Sebastian Ghita (care continua sa fie mentinut de PSD in Comisia de Control SRI, desi e plin de dosare ca un pom de Craciun) sau de Dan Sova, care isi rupe pingelele facand carari la instanta.

Se pare ca notiunile "integritate" si "etica" au cu totul alte intelesuri in patria PSD. Care e, din cate se vede, din ce in ce mai intinsa.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Dragnea Ponta presedinte Camera Deputatilor , #PSD