Aberatia zilei: Cum a ajuns Victor Ponta una dintre principalele voci ale Opozitiei?!

Luni, 28 August 2017, ora 18:10
10639 citiri
Aberatia zilei: Cum a ajuns Victor Ponta una dintre principalele voci ale Opozitiei?!
Foto: Facebook / Victor Ponta

Fostul lider PSD si premier Victor Ponta a ajuns una dintre principalele voci ale Opozitiei la scurt timp de la excluderea din partid. Reactiile sale sunt mai rapide si pozitiile sunt contondente si mai bine argumentate decat ale liderilor din partidele adversare ale PSD, lucru care pare absurd pentru cei care nu stiu ce se coace in spatele usilor inchise.

Unii, mai informati, spun ca Ponta ar pune la cale lansarea unui alt partid, impreuna cu Daniel Constantin, de aici si verva sa pe retelele de socializare, in special generata de dorinta de a ramane in atentia publicului.

Ca o fi asa sau nu, cert e ca Victor Ponta reactioneaza rapid la greselile facute in ultima perioada de Guvernul Tudose, pe care nu il iarta defel, atacandu-l la baioneta. O astfel de atitudine ne-am astepta sa aiba un lider al Opozitiei, nu un fost presedinte al Puterii. De ce se intampla asta? E greu de spus.

"Azi avem instabilitate fiscal bugetara fara precedent, decizii anuntate peste noapte si eventual revocate dupa ce au starnit panica si proteste, masuri socialiste demodate pe care nu le gaseste nimeni in faimosul 'Program de Guvernare' prezentat in 2016, demagogie inutila (contra firme multinationale, contra banci, contra pensii administrate privat), o tendinta din ce in ce mai clara de a jecmanii (sic!) firmele private pentru a aduce bani la un buget care nu poate sa sustina in mod serios toate promisiunile exagerate care se arunca in fiecare zi pe piata doar ca sa fie laudate de cativa jurnalisti (care in privat spun ca nu au mai vazut asa incompetnti (sic!) si asa dezastru)/ fonduri structurale si de coeziune pe contracte noi zero - bani distribuiti la PNDL pe criteriul care organizatie judeteana de partid il sustine mai infocat pe Presedinte / ministri habarnisti care deschid gura doar ca sa participe la concursul national de aberatii economice sau promisiuni desarte/ un ANAF care pana de curand a fost capusat de prieteni 'teldrumisti' / programe gen 'Start Up Nation' care nu au niciun leu alocat in Buget dar le prezentam propagandistic ca pe cupoanele de biciclete date de pomana de Primarie / dialog inexistent cu mediul de afaceri si raspunsuri arogante la orice critica. Cam asta vedem....", a rezumat, luni, pe Facebook Victor Ponta.

Foarte corect. Doar ca alegatorii ar fi asteptat ca lista de mai sus sa apara (chiar mai bine dezvoltata) pe pagina lui Ludovic Orban, liderul PNL, sau a liderului USR (daca ar exista), sau a liderului PMP, fostul presedinte Traian Basescu, un fost adversar de temut al PSD-ALDE.

Victor Ponta ii hartuieste de-a dreptul pe fostii sai colegi, prin diverse postari pe Internet.

Zilele trecute, fostul premier a sustinut ca actualul sef al Executivului minte cand vorbeste despre Pilonul II de pensii. "Guvernul practic ia din banii tuturor celor care au sub 45 de ani (si care cotizeaza si la Pilonul 1 si la Pilonul 2) ca sa plateasca pensiile de azi pentru care nu mai are bani", a dezvaluit Ponta, atragand atentia si ca "mergem pe drumul Greciei".

Intr-o postare anterioara, Victor Ponta a comentat "prostiile populiste anuntate de cuplul comic Dragnea - Cuc" cu privire la TAROM si a facut o analiza, mai mult sau mai putin pertinenta, cu privire la situatia in care a fost adusa compania nationala si solutiile care ar putea fi avute in vedere in cazul ei.

Cu o zi inainte, Ponta il caricaturizase pe fostul sau prieten Liviu, spunand, printre altele, si ca Dragnea vrea sa infiinteze "o societate de stat care sa se implice in export - import in tarile arabe", exact asa cum "au facut Ceausescu si Securitatea ca sa faca rost de valuta si sa isi finanteze activitatile secrete din exterior".

Una peste alta, criticabile sau nu, punctele de vedere exprimate de Victor Ponta mai anima scena politica care se zguduie in sforaiturile Opozitiei. Sunt de remarcat cateva voci razlete de prin PNL si USR, demne de tot respectul pentru pozitiile lor fundamentate (economic, dar nu numai), insa respectivii politicieni nu sunt creditati cu responsabilitati de lideri nici macar in partidele lor, daramite in ochii alegatorilor.

Ludovic Orban, noul presedinte ales al PNL, ataca din cand in cand diverse subiecte de mare interes public, dar cu o voce atat de plictisita si cu un mesaj subliminal de genul "Spun ce trebuie sa spun, dar pana si eu sunt convins ca n-avem nicio sansa", incat nici nu trebuie sa ne mai miram ca cuplul Dragnea-Tariceanu face cam tot ce vrea.

Luni, de exemplu, presedintele liberalilor ne-a anuntat cu ce se ocupa acum partidul: "identifica zonele care sa stea la baza motiunii pe justitie", iar el personal - "cochetez cu ideea de a-l face de ras pe domnul Ciorbea chiar in fata invitatilor sai". Parca aveam cu totii asteptari mai mari de la un lider al acestui partid istoric...

Cu asa Opozitie bleaga, in randurile careia steagul e tinut de Victor Ponta, sa nu ne miram daca PSD va castiga nu doar viitoarele alegeri parlamentare, ci si pe cele prezidentiale.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Ponta critici guvern Tudose, #Ponta lider Opozitie , #PSD