Despagubiri record pentru Constanda: Ce spun Ponta si Vanghelie

Joi, 07 Iulie 2011, ora 00:14
2257 citiri
Despagubiri record pentru Constanda: Ce spun Ponta si Vanghelie
Foto: Arhiva

Membrii PSD au pareri diferite legate de decizia Tribunalului Bucuresti, potrivit careia Primaria Capitalei trebuie sa-i plateasca omului de afaceri Costica Constanda aproximativ 165 milioane de euro.

Presedintele PSD, Victor Ponta, citat de Agerpres, considera ca "Adriean Videanu trebuie sa scoata banii si sa-i dea" omului de afaceri.

Liderul PSD l-a invinovatit pe Adriean Videanu pentru scandalul despagubirilor si miercuri seara, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV. Victor Ponta a reiterat ca nu Sorin Oprescu este cel care a cauzat intreg scandalul, sugerandu-le politicienilor sa nu-l mai acuze pe actualul edil-sef al Capitalei.

"Macar sa astepte pana la campaniile electorale, daca au ceva de reprosat. Sorin Oprescu nu este vinovat oricum. Mi-as dori sa nu platim noi, sa plateasca cei care au aplicat gresit legea. Primar general era domnul Videanu, dar nu stiu daca doar el e singurul vinovat. Doar n-o sa platim toti din buzunarul nostru ce a facut Videanu. Videanu are de unde sa-i dea banii lui Constanda", a declarat Victor Ponta.

Pe de alta parte, vicepresedintele PSD, Marian Vanghelie, apreciaza ca sentinta este "foarte buna", adaugand ca primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, trebuie sa poarte o negociere cu omul de afaceri.

"Eu, in acest moment, cred ca decizia tribunalului este foarte buna, pentru ca Parcul Bordei nu putea fi dat. De la inceput, daca luam istoricul, s-au facut niste greseli, nu mai conteaza cine si cum, cred ca stiti, ala care este numarul unu. Noi tratam in societatea romaneasca problemele dupa ce ajungem sa ni se intample si pacientul este bolnav de cancer.

Asta este, municipalitatea cred ca va pierde banii respectivi, dar eu cred ca Sorin Oprescu trebuie sa-l cheme la Constanda si sa faca o negociere cu Constanda, in contextul in care, decat sa dea Bordeiul sau sa dea Satul Francez, trebuie sa aiba o discutie cu Constanda. Nu se mai pot lasa lucrurile doar asa sa asteptam sa ni se intample ca sa nu ne asumam responsabilitatea", a afirmat Vanghelie.

El a adaugat ca, din punctul sau de vedere, de la inceput nu trebuia sa i se dea lui Constanda titlul de proprietate si trebuia cautata o forma de despagubire.

"De aici cred ca s-a gresit, au iesit tot felul de scandaluri. (...)Nu poti sa dai pur si simplu doar o declaratie ca te trezesti ca se castiga definitiv si irevocabil si-ti blocheaza contul si atunci ai o problema majora. Nu asa sunt problemele, trebuie sa chemi omul si sa vezi unde are dreptate, unde n-are dreptate, care este solutia. Se pot gasi solutii. Parerea mea este ca trebuie sa-l cheme si sa stabileasca solutia optima pentru Bucuresti si pentru bucuresteni", a precizat Vanghelie.

Despagubiri record pentru Costanda: Videanu arunca vina pe Oprescu

Pe de alta parte, fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, arunca intregul scandal pe umerii actualului edil-sef, Sorin Oprescu.

"Actualul conflict juridic dintre omul de afaceri Constantin Constanda si administratia bucuresteana a inceput in anul 2010, respectiv, in mandatul actualului primar general, Sorin Oprescu, si al actualului Consiliu General al Municipiului Bucuresti. In consecinta, acestia sunt responsabili de solutionarea conflictului, in interesul bucurestenilor", sustine Adriean Videanu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Omul de afaceri Costica Constanda trebuie despagubit de Primaria Capitalei cu aproape 165 de milioane de euro, a decis miercuri Tribunalul Bucuresti, decizia fiind insa atacata la Curtea de Apel.

Despagubirile reprezinta contravaloarea terenurilor pe care acesta le detinea in Parcul Bordei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cotanda despagubiri bodei, #ponta vanghelie videanu costanda , #PSD