DNA, doar pentru adversari (Opinii)

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 00:53
4772 citiri
DNA, doar pentru adversari (Opinii)
Foto: Arhiva (Antena3)

"Atat timp cat DNA se concentreaza mai putin pe a crea stiri si pe a da pe surse tot felul de lucruri si loveste in ceea ce inseamna varfurile iceberg-ului, varfuri care se vad, ale coruptiei - da, DNA va avea din partea mea si a USL tot sprijinul pentru a ramane o institutie independenta".

Ce frumos graieste Victor Ponta, acum ca DNA a lovit PDL la un nivel de neimaginat!

Mi-as dori din tot sufletul sa-l pot si crede pe presedintele PSD, pentru ca atitudinea constant antiDNA, antiANI si in general anti orice masura de combatere a coruptiei este principalul motiv pentru care revenirea social-democratilor la putere mi se pare un mare pericol. Dar nu pot crede, oricat m-as stradui, ca Victor Ponta este in mod real un sustinator neconditionat al integritatii.

Caci Victor Ponta este un sustinator al independentei si actiunilor DNA doar atunci cand acestea lovesc Puterea. In urma cu numai cateva luni, cand presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, era luat pe sus pe DNA, Victor Ponta lua foc: "Este regretabil ca s-a ajuns atat de departe in Romania si ca un om de onoare si cu o reputatie ireprosabila poate fi in acest mod umilit si lovit de catre instrumentele politice ale PDL".

Filialele PSD din toata tara au organizat manifestatii de solidaritate cu "victima DNA", iar la cea din Pitesti a participat chiar Victor Ponta, care nu s-a sfiit sa ameninte procurorii si judecatorii ca vor da socoteala, atunci cand partidul sau va ajunge la putere, daca se vor mai atinge de vreun social democrat.

De bine, de rau, Sorin Apostu a fost exclus din PDL, in vreme ce Constantin Nicolescu face parte din BPN al PSD. De ce Sorin Apostu este doar un exponent al coruptiei actualei Puteri, iar inhatarea lui e o dovada de independenta si eficienta a DNA, iar Constantin Nicolescu este "un om de onoare si cu reputatie ireprosabila", iar anchetarea si retinerea sa au fost actiuni pur politice?

Vad ca pe Victor Ponta nu l-a deranjat spectacolul mediatic din jurul arestarii lui Sorin Apostu, caz in care DNA nu a fost, nu-i asa, generator de stiri. Pana cand nu va explica aceasta discrepanta, subita simpatie a lui Victor Ponta pentru DNA nu poate fi credibila.

Si ce se va intampla daca si cand DNA va mai inhata vreun baron PSD? Ce se va intampla daca va cadea, sa zicem la intamplare, Liviu Dragnea, aflat deja in vizorul Bruxelles-ului din cauza lucrarilor pe bani europeni executate de TelDrum. Daca e sa dam crezare celor aparute in presa despre relatiaa Dragnea - telDrum (n-am auzit ca presedintele CJ Teleorman sa le conteste vehement).

DNA ar avea toate motivele sa puna niste intrebari incuietoare, chiar si la propriu. Ce va zice atunci dl. Ponta? Ca ramane un garant la independentei DNA?

Cu siguranta va aduceti aminte cazul Severin. Dupa ce bomba de la Bruxelles a picat in mijlocul sediului din Kiseleff, Victor Ponta a aparut initial ca paralizat. Desi ceilalti europarlamentari implicati in acest caz au demisionat rapid si din PE si din partidele lor, conducerea PSD de-abia a balbait ceva despre prezumtia de nevinovatie. Abia sub presiunea socialistilor europeni i-a cerut demisia lui Adrian Severin si a asteptat cuminte ca acesta sa si-o dea, dupa o gramada de refuzuri initiale.

Daca era atat de atasat imperativului integritatii in politica, nu inteleg de ce Victor Ponta nu a avut o reactie intransigenta, asa cum exerseaza acum in cazul Geoana, fara avea nici pe departe un motiv la fel de clar si grav.

Sigur ca atunci cand loveste adversarii, DNA este cat se poate de convenabil. Ba chiar e convenabil si in razboiul intern pentru putere absoluta pe care Victor Ponta il duce cu Adrian Nastase. Dar astept ca parchetul anticoruptie sa fie la fel de respectat si cand loveste in jurul lui Victor Ponta.

Cat timp presedintele PSD va opera cu doua masuri, apreciind activitatea DNA in functie de culoarea politica a anchetatului, domnia sa nu poate convinge ca este un partizan al luptei anticoruptie. Dimpotriva, se dovedeste un partizan al politizarii actului de justitie rezervat numai adversarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#DNA Victor Ponta, #PSD DNA, #PDL DNA, #ancheta DNA Ponta, #Ponta sustine DNA , #PSD