Dosarul cumnatului lui Victor Ponta: Perchezitii la sediile PNL si PSD Prahova

Joi, 09 Aprilie 2015, ora 15:07
3899 citiri
Dosarul cumnatului lui Victor Ponta: Perchezitii la sediile PNL si PSD Prahova

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza joi perchezitii la sediile PNL si PSD Prahova, in dosarul Grossman, in care este implicat si cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu.

Au fost ridicate mai multe documente legate de sponsorizarile primite de organizatii in campaniile din perioada 2011-2015, informeaza televiziunile de stiri.

PNL Prahova a anuntat, intr-un comunicat de presa citat de Observatorul de Prahova, ca procurorii anticoruptie au solicitat registrul de evidenta pentru sponsorizarile din perioada 1 ianuarie 2011 - 8 aprilie 2015.

"In vederea unei informari corecte si transparente, va comunicam ca astazi, 09 aprilie 2015, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat organizatiei PNL Prahova, printr-o adresa oficiala, registrul de evidenta a sponsorizarilor aferent perioadei 01.01.2011-08.04.2015, in interesul urmaririi penale ce se efectueaza intr-un dosar deschis de Serviciul Teritorial Ploiesti al Directiei Nationale Anticoruptie", se mentioneaza in documentul citat.

Documentele au fost ridicate de catre procurorii DNA, potrivit unor surse citate de Mediafax, in dosarul in care Iulian Hertanu este arestat preventiv pentru constituire de grup infractional organizat si deturnare de fonduri europene.

Cumnatul premierului Victor Ponta, arestat preventiv (Video)

Prahova Online relateaza ca actiunea DNA a venit in urma unui denunt formulat de Eugen Vasai, proprietarul firmei de constructii Nicos, societate apropiata de PNL Prahova. In denuntul depus la DNA, Vasai a explicat cum au ajuns mai multe sume catre organizatia judeteana liberalilor.

Nicos este asociata cu firma Indserv, al carei administrator si asociat este Mihai Coman, si el urmarit penal in dosarul cumnatului lui Ponta. Mihai Coman este un fost consiler judetean si fost angajat al SC Hidro Prahova, pe post de consilier al directorului acestei firme, respectiv Dumitru Pantea.

Coman este si un apropiat al fostului presedinte PNL Prahova, Mircea Rosca, suspendat din functie dupa ce DNA l-a trimis in judecata intr-un dosar de coruptie.

Amintim ca Hidro Prahova a derulat proiectul in cadrul caruia firma Grossman administarat de Hertanu ar fi deturnat fonduri europene in valoare de peste sapte milioane de lei, mai exact extinderea retelei de canalizare a orasului Comarnic.

Patronul firmei Nicons, Eugen Vasai, a explicat in denunt ca a fost adus de Mihai Coman sa lucreze pe Hidro Prahova, pe vremea cand acesta din urma era consilierului directorului Pantea.

Pentru ca ambii erau membrii PNL, au sponzorizat mai multe campanii electorale ale formatiunii politice, recunoaste Vasai in denuntul la DNA, care suspecteaza acum ca banii din spagile date de catre Hidro Prahova ar fi ajuns in conturile PNL Prahova.

De asemenea, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, a fost pus sub control judicar, sub acuzatia de sprijinire a unui grup infractional organizat, in dosarul lui Hertanu.

Dosarul cumnatului lui Ponta Ancheta se extinde - director de la Hidro Prahova, sub control judiciar

In acest dosar mai sunt cercetate sub control judiciar mai multe persoane, printre care deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma, precum si tatal acestuia din urma, Mircea Cosma, seful Consiliului Judetean Prahova, toti acuzati de sprijinirea grupului infractional.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#perchezitii PNL PSD Prahova, #perchezitii dosar Hertanu , #PSD