Dupa ce a devenit secretar general al Guvernului, pentru Ponta urmeaza excluderea din PSD

Vineri, 16 Iunie 2017, ora 20:23
4206 citiri
Dupa ce a devenit secretar general al Guvernului, pentru Ponta urmeaza excluderea din PSD
Foto: Arhiva Ziare.com

Purtatorul de cuvant al PSD, Adrian Dobre, a declarat ca numirea lui Victor Ponta in Guvern va avea drept consecinta aplicarea deciziei Comitetului Executiv National prin care s-a stabilit sanctiunea excluderii pentru orice membru al PSD care va accepta vreo functie in Guvernul Grindeanu.

"A facut-o la libera alegere. Mai departe, consecintele vor fi ca urmare a forului de conducere al PSD", a declarat Adrian Dobre, la Antena 3, referindu-se la preluarea de catre Victor Ponta a postului de secretar general al Guvernului.

Dobre a negat ca acest gest al lui Ponta ar putea duce la sciziunea partidului.

"Deschide (intrarea in Guvern a lui Ponta - n.red.) o discutie nu despre ruperea PSD, deschide o discutie despre aplicarea deciziei CEx-ului, aplicabila tuturor membrilor PSD, inclusiv domnului Victor Ponta, care este membru al partidului ca noi toti si trebuie sa ne supunem acelorasi reguli. Nu pot fi unele reguli pentru unii si alte reguli pentru altii", a mai spus deputatul PSD.

Comitetul Executiv National al PSD a decis, miercuri, odata cu retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu, ca vor fi exclusi din partid cei care vor accepta sa intre in Cabinetul Grindeanu ca urmare a vacantarii posturilor, generata de demisiile in bloc ale ministrilor.

Victor Ponta a fost numit in functia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial si fiind contrasemnata de secretarul de stat caruia i-au fost delegate atributiile lui Mihai Busuioc.

Primul act emis de Sorin Grindeanu a fost delegarea atributiilor secretarului general al Guvernului catre secretarul de stat Alexandru-Mihai Ghigiu, pe motiv ca Mihai Busuioc a refuzat contrasemnarea actelor premierului si nu s-a prezentat vineri la Guvern.

#Ponta excludere PSD, #Ponta exclus PSD, #Ponta exclus secretar general Guvern, #Ponta sef SGG , #PSD