Editorial: Ponta iroseste sansa PSD

Autor:
Marti, 23 Martie 2010, ora 08:30
4262 citiri
Editorial: Ponta iroseste sansa PSD

Avantul revolutionar al micului Titulescu s-a tuflit. Dintr-un cocos rosu cu pene lucioase cocotat pe poiata a mai ramas o bibilica bolnava de oftica, si-mi vine sa intreb: Cine esti si ce-ai facut cu Victor Ponta, cel care anunta opiniei publice despartirea PSD de o anumita maniera de a face politica, unde o mana spala pe alta si ambele obrazul? Si pierde alegerile, en fanfare...

... Pentru ca spre asta se indreapta din nou PSD, chit ca pana va trebui sa dea ochii si obrajii cu electoratul mai sunt mai bine de doi ani. Au trecut zile lungi de la dezvaluirile din dosarul lui Catalin Voicu si nu am deloc senzatia ca partidul nu e strans unit in jurul senatorului.

Observ doar o balbaiala, o lipsa de fermitate pe care o traduc prin incapacitatea unei decizii. Ponta a anuntat sambata ca a cerut organizatiei PSD Bucuresti sa-l suspende pe Voicu din partid, iar luni dimineata, Marian Vanghelie a anuntat ca senatorul s-a autosuspendat. Asta desi statutul partidului permite excluderea. Nemaivorbind ca Voicu putea sa demisioneze.

Dar cum sa-l dai afara, cand banuiesti ca toata afacerea e un simplu joc de imagine, o negociere la sange? PSD n-a putut niciodata sa se desparta de fiii sai, chiar daca miroseau de la o posta. Mai ales daca asigurau si o parte din finantele partidului - ca batalia electorala nu se castiga cu afise.

Pana la o condamnare definitiva, omul e nevinovat? Te pomenesti ca Romania a devenit brusc un templu al respectarii drepturilor omului, iar PSD, port-drapelul neincalcarii legii.

Infractiunile trebuie demonstrate, fireste, insa nu si bunul-simt, despre care nu mai vorbeste nimeni in PSD. Ma gandesc ca de teama, deoarece daca s-ar raporta la el, ar trebui dati afara din partid nu numai membrii clanului Voicu, ci si inca vrei trei, patru grupuri care asuda atat de tare numarandu-si banii incat au capatat sentimentul vesniciei.

Cum ar arata partidul tuns de acesti artisti ai ingenuitatii puterii? Mai costeliv, mai saracut, dar respirabil.

Si-ar gasi locul acei membri curati care au acum impresia ca un grup de nesimtiti i-au stampilat pe toti, pe nedrept, cu duhoarea coruptiei, si le plang inimile aducandu-si aminte de idealurile de-a cuceri lumea in numele principiilor social-democratiei.

Dar in loc sa profite de un moment cum nu se putea mai bun, in care capitalismul a reusit cea mai consistenta criza economica din ultimele decenii, si sa mearga in paralel cu reconstructia din temelii a partidului, doua premise care ar putea asigura victoria in alegeri, PSD nu reuseste decat sa mearga pe varfuri, adulmencand jocul politic al adversarilor, irosind o sansa istorica.

In 2012 va veni scadenta, si pot sa-mi imaginez de-acum cum va suna mesajul dreptei: Vanghelie - Voicu - Hrebenciuc - Iliescu. Daca drumul e batatorit, de ce sa-l abandonezi?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta sansa PSD, #Ponta condamnare Catalin Voicu, #stenograme Catalin Voicu , #PSD