Editorial - Testul lui Ponta: Dinti de lapte in ceafa de porc

Vineri, 19 Martie 2010, ora 08:28
4243 citiri
Editorial - Testul lui Ponta: Dinti de lapte in ceafa de porc

Bucatelele de interceptari trimise pe masa senatorilor spre a-i convinge de ce trebuie arestat Catalin Voicu n-au constituit o supriza decat pentru presa, care are in fata ochilor ceea ce nu putea pana acum decat banui, in lipsa dovezilor.

Nicicand n-a mai fost asternuta negru pe alb atat de evident mizeria care imbolnaveste, mandat de mandat, societatea, si arata adevarata fata a justitiei, desi interceptari s-au mai facut, traficul, de la organe la ministere, n-a fost inventat de Catalin Voicu, iar batalia politica a fost la fel de stransa. Doar ca daca pana acum, monedele de schimb se traficau pe sub mana, iar acum s-a trecut in categoria superioara, unde e nevoie de impresie artistica sub forma de parteneriat media.

Cum din interceptari rezulta ca pe mare parte dintre membrii PSD, ma refer la cei care isi duc mana in dreptul inimii cand se canta imnul, deoarece sunt in zona de vizibilitate, ii doare in fund de social-democratie, intrebarea e cum percepe fenomenul Victor Ponta.

Cred ca-l doare capul, deoarece realizeaza ca trebuie sa-si infinga dintii de lapte in ceafa de porc scoasa la inaintare - dincolo de port-drapel exista o intreaga ostire, croita dupa acelasi model.

Fara indoiala ca presedintelui PSD nu-i trebuia dosarul lui Catalin Voicu pentru a cunoaste realitatea peste care s-a ales, si probabil ca singura sa dilema este pentru cat din ea au probe procurorii, si care pot fi pierderile de imagine.

Altfel nu-mi explic de ce, la 5 minute dupa aparitia stenogramelor, n-a facut o declaratie publica in care sa se delimiteze atat de Catalin Voicu, cat si de Marian Vanghelie si Viorel Hrebenciuc, sarind etapa ipocrita in care afirma ca are incredere ca justitia o sa-si faca datoria.

Daca n-are nimic de pierdut - si inclin sa cred ca e departe de zoaiele de pe care DNA a ridicat valul - , Victor Ponta va incerca sa rupa pisica. Pentru ca are de castigat. N-a avut niciodata PSD o ocazie atat de clara de-a lasa in urma ceea ce l-a tras in jos in ultimii ani. Fereastra de oportunitate pierde, insa, din amplitudine pe masura ce nu se profita de ea. Cu riscul ca PSD sa ramana fara functia lui Mircea Geoana - trebuie sa-l convinga sa demisioneze, pentru ca a fost sprijinit, spiritual si material, de personajul care s-ar fi pus la adapost daca Voicu devenea ministru de Interne - Ponta trebuie sa traga linie si sa incerce sa stranga, firmitura cu firmitura, partidul laolalta.

Sa-l lase in uma si pe Ion Iliescu, riscand sa piarda capital electoral, dar cu perspectiva de-a castiga un bazin mai mare datorita celor care au sovait sa acorde incredere social-democratilor numai din cauza prezentei lui Vanghelie in ceafa lui Geoana.

Poate va reusi sa-i determine pe oamenii simpli sa uite ca din cauza unor indivizi ca locatarii triadei nefaste, strainii vin la noi sa investeasca deoarece noi nu avem capital pentru simplu fapt ca l-am furat pe tot.

Insa trebuie sa o faca fara nicio concesie, fara sa ierte pe nimeni, avand in minte un singur lucru: curvele nu se pocaiesc niciodata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#PSD Catalin Voicu, #Victor Ponta Catalin Voicu, #Ponta Voicu arest , #PSD