Editorial: Victoras, n-ai grija de copii!

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 09:01
3704 citiri
Editorial: Victoras, n-ai grija de copii!

Este firesc, comercial vorbind, ca din sondajul IMAS de acum cateva zile, grosul mass-media sa retina in primul rand faptul ca Traian Basescu a cazut sub 10 la suta in ceea ce priveste increderea. Cel privit in urma cu cativa ani drept salvator al natiunii a ajuns mai jos de orice situare a lui Ion Iliescu in timpul mandatelor sale.

Dupa mine, insa, stirea cea mai interesanta este alta: situatia PSD. Presedintele si premierul (tot sub 10 procente) s-au asteptat la o asemenea prabusire in momentul asumarii reformelor institutionale in plina criza, balbaielile Guvernului au contribuit si ele cu voiosie o asemenea catastrofa electorala.

Dar asa cum tendinta s-a instaurat firesc in tabara portocalie, dincolo, la socialisti, trebuia sa asistam la vigoare. Mai ales ca vocea liberala, redusa, din nefericire, la prestatia imatura a lui Crin Antonescu, n-a reusit sa induca impresia unei drepte puternice si serioase, ramanand in sectorul manelist.

PSD se afla, insa, potrivit datelor sondajului lui Alin Teodorescu, retrimis pe ogorul sociologic, la 30,3 la suta. Ce e nemaipomenit aici? Faptul ca in alegerile parlamentare din noiembrie 2008 a obtinut 35 la suta. Iar in septembrie, un sondaj IRES il scotea la 38.

Este drept ca cercetarea IMAS nu suprinde momentul fraudarii votului la Legea pensiilor. Dar nici ziua motiunii si calamitatea de imagine reusita de Victoras Ponta prin asezarea alaturi de Marian Vanghelie in fruntea maselor, pentru a face apel la jandarmi sa nu traga.

Sper ca socialistii au suficienta maturitate incat sa analizeze serios rezultatele sondajului si sa constate de unde li se trage neputinta de-a cataliza tot ce pierd democrat-liberalii - si nu ma refer la voturile care se duc la PNL in virtutea orientarii doctrinare pe zona dreapta.

Daca o vor face cu maturitate, fara sa incerce sa vada dusmanul in alt loc decat in fruntea partidului, poate ca vor ajunge, ca si mine, la concluzia ca Victor Ponta nu are calitatile necesare pentru a trage dupa el partidul in sus. Ca deocamdata, potrivit aceluiasi IMAS, il trage in jos (25,5 la suta, in spatele lui Crin Antonescu).

Cum organul conspiratiei nu doarme niciodata, ma gandesc, totusi, la o posibilitate: ca Alin Teodorescu sa fi pornit singur, sau alaturi de un grup inteligent de initiati, o actiune de demolare a lui Ponta, constientizand ca daca la PD-L, dezastrul face parte din normalitate, la PSD inseamna pierderea alegerilor.

Nu ca n-as mai putea eu de asta, dar prostia, indiferent de sorgintea ei, ma cutremura. Dupa care ma face sa rad. Cred ca si pe nenea de la Cotroceni, refuzat din nou de socialisti intr-un moment in care chiar trebuiau sa-si calce pe inima, de vreme ce subiectul este relatia cu FMI. Ha-Ha-Ha!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Victor Ponta PSD sondaj , #PSD