Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Victor Ponta, cartoful CFR si teroristul din PSD

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 07:30
3975 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Victor Ponta, cartoful CFR si teroristul din PSD

Cat de popular credeti ca va fi Victor Ponta in ianuarie 2014? Cine din Romania ar face azi un pariu ca la inceputul anului viitor premierul va fi mai bine vazut decat acum? Cred ca sunt putini cei care s-ar incumeta la o astfel de prinsoare. De ce?

Romania va avea o crestere economica de 2,4 procente, conform revistei "The Economist", dar asta nu-l va ajuta pe domnul Victor Ponta decat sa se umfle in pene intr-o noua serie de emisiuni TV pentru ca oamenii nu simt nicio crestere in propriile buzunare.

Guvernarea USL pare o insiruire nesfarsita de promisiuni, proiecte si propuneri, niciunele duse la bun sfarsit. Cresterea economica nu se simte pentru ca tot surplusul din societate se duce in buzunarele afaceristilor de partid, iar Victor Ponta si alti politicieni vorbesc doar la televizor despre combaterea evaziunii fiscale. Doar vorbesc in timp ce statul pierde 20 de miliarde de euro anual.

Crearea locurilor de munca, atragerea banilor de la Uniunea Europeana nu au insemnat decat mesaje publicitare transmise de seful Executivului. Analistii ING au catalogat ca "optimist" raportul prim-ministrului despre starea economiei.

La asta se adauga si incapacitatea ministrului pentru fonduri europene de a transmite o strategie coerenta in ce priveste absorbtia banilor destinati Romaniei de catre UE in perioada 2014-2020. Asa ca e imposibil sa nu avem senzatia ca in jurul nostru se construieste un castel din vorbe care se poate prabusi la primul stranut.

Traian Basescu va face tot ce-i sta in putere sa tina PSD alaturi de PNL, iar liderii celor doua partide sa se incarce cu toate nemultumirile oamenilor. Declaratiile lui Victor Ponta, dupa atacul devastator al lui Basescu din ultima saptamana, pareau ale unui lider blocat si fara nicio solutie politica.

Ideea vehiculata de premier ca mai e un an pana scapa de Basescu si atunci el va fi stapanul absolut poate fi catalogata, in cel mai bun caz, ca fiind copilaroasa. Daca vreme de un an actualul presedinte va trage in USL din toate directiile, la alegerile din 2016, Ponta se poate trezi cu "marinarul" pe post de premier.

Actualul prim-ministru se minte singur si se afla intr-o cursa disperata pentru a castiga timp. Spera ca situatia economica din Europa sa se imbunatateasca si odata cu ea si cea din Romania, spera ca fara un efort prea mare investitorii sa revina in estul continentului, iar tara sa intre intr-o noua etapa de crestere sustinuta. Pentru aceasta situatie, Ponta pregateste un aparat propagandistic puternic, incercand sa orienteze toate meritele unei posibile renasteri economice spre el.

Intotdeauna m-am intrebat de ce au senzatia politicienii romani, mai ales cei aflati la putere, ca actioneaza intr-un mediu vid, lipsit de orice tip de rezistenta. Victor Ponta face aceeasi greseala. Urmareste doar interesele propriului grup, pierzand din vedere imaginea de ansamblu, o imagine care a inceput sa se rastoarne. Raspunsul dezamagitor si tardiv vizavi de accidentul din Muntenegru sau balbaiala de dupa aducerea in tara a lui Hayssam nu fac decat sa arate fisurile din armura liderului PSD.

Traian Basescu i-a creat intr-o saptamana un context de Iad. I-a pus cartoful fierbinte cu privatizarea CFR in mana dreapta si i-a urcat in spate un terorist cu puternice legaturi in marele partid. Si acesta e doar inceputul.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Traian Basescu Victor Ponta, #Omar Hayssam Traian Basescu PSD, #Victor Ponta interimar Transporturi , #PSD