Editorial: Marsavia lui Ponta

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 08:01
12786 citiri
Editorial: Marsavia lui Ponta

Oricat de urati mi-ar fi pedelistii, nu pot sa trec cu vederea marsavia presedintelui PSD, Victor Ponta, din ziua dezbaterii motiunii de cenzura din umbra.

Iar pe cei care se declara sustinatorii PSD ii invit cu sincer respect sa citeasca afirmatia sefului de miting referitoare la jandarmi, din episodul "gloante pe teava".

Cu toate ca ati auzit-o de nenumarate ori la televizor, cantariti, va rog, fiecare cuvant: "Jandarmilor li s-a spus ca astazi va fi o lovitura de stat. Li s-a dat munitie. Fac un apel sa inteleaga ca nu trebuie sa faca ceea ce le spune Basescu, asa cum n-au facut nici cand le-a spus Ceausescu sa traga in oameni. Este foarte grav ce se intampla. Credem in continuare ca democratia poate fi salvata. Ne aflam intr-un moment prin care Romania n-a mai trecut din decembrie 1989".

Inteligenta paralela cu Ceausescu in general, pe care socialistii o folosesc de cateva luni. PSD speculeaza eficient, se pare, neajunsurile din viata romanilor si nostalgia multora, mizand pe slaba capacitate de analiza a unui popor incredibil de trist. Le mentin insa in amintire si teama, pervertind psihologia unei multimi obosite care ar dori sa se elibereze de ea. Si asta mi se pare incalificabil.

Ceea ce imi paralizeaza mintea este gandirea liderului socialist. Aflandu-se in fruntea unor oameni care stau de cateva ore in frig si ploaie, obositi de drum, teribil de iritati, multi adusi la limita supravietuirii de criza careia Guvernului nu i-a stiut opune pricepere, Victor Ponta a utilizat cateva simboluri periculoase: "munitie", "sa traga", "decembrie 1989".

Ce s-ar fi intamplat daca in multime s-ar fi auzit o pocnitura care ar fi fost interpretata de un om aflat in criza de isterie sub imperiul mesajului criminal al lui Ponta drept descarcarea unei arme? Stiti cat de greu se gestioneaza panica? Cat ar fi lipsit ca oamenii sa nu se calce in picioare cu jandarmii, iar violentele anticipate de Gheorghe Flutur, la fel de inconstient, sa nu devina realitate? Noroc ca Parlamentul e pe deal.

Daca a fost o declaratie facuta fara sa se gandeasca, rezulta ca liderul PSD este mai tanar decat credeam, si nu are ce cauta in fruntea unui partid care pretinde puterea in numele responsabilitatii fata de romani. Daca a fost premeditata, cu atat mai rau. Inseamna ca Victor Ponta este in stare de orice pentru a ajunge la putere.

Va suna cunoscut? Asistam la un concurs de depasit Basescu la golanie, dezinformare si sentiment. In fond, ce-a facut? A mintit. Dar astia mint in fiecare zi, indiferent de culoarea politica. Si daca tine la unii, de ce sa nu functioneze si la ceilalti? Stia domnul Ponta ca nu se alege cu nimic de pe urma unui exercitiu democratic, deci a incercat o marsavie. In loc sa fie demn. Atitudinea ciobanului in fata mortii.

M-a intrebat cineva care va fi viitorul lui politic. Dar ce-s eu, un grup de tiganci? Observ doar ca se iau unii dupa alti la rele, si nu ma incearca nicio curiozitate legat de ce se va alege de Ponta. Nu ma intereseaza. Daca pesedistii n-o fac, de ce sa-mi bat capul?

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...