Ponta a dat interviu la Associated Press: Grindeanu e optiunea pentru viitor

Luni, 19 Iunie 2017, ora 21:24
5495 citiri
Ponta a dat interviu la Associated Press: Grindeanu e optiunea pentru viitor

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, le-a cerut luni parlamentarilor romani, intr-un interviu acordat agentiei Associated Press, sa nu-l destituie pe prim-ministrul tarii cu ocazia motiunii de cenzura inaintate de membrii propriului sau partid si care va fi supusa votului in aceasta saptamana.

Ponta, fost premier, a declarat in interviu ca prim-ministrul Sorin Grindeanu este un garant al stabilitatii si predictibilitatii in Romania. Grindeanu este "optiunea buna, optiunea pozitiva, optiunea pentru viitor", a spus el.

"Partidul Social-Democrat, aflat la guvernare, a retras sprijinul politic pentru Sorin Grindeanu saptamana trecuta, sustinand ca acesta nu a pus in aplicare programul formatiunii. Aflat in functie din ianuarie acest an, Grindeanu neaga ca ar avea rezultate nesatisfacatoare si afirma ca liderul partidului, Liviu Dragnea, cauta sa obtina un control mai mare asupra PSD.

Lui Dragnea ii este interzis sa fie premier ca urmare a unei condamnari privind fraudarea votului", noteaza agentia de presa citata, conform San Francisco Chronicle.

Parlamentul roman are programata, miercuri, supunerea la vot a motiunii de cenzura. Daca aceasta nu este adoptata, Grindeanu ramane prim-ministru. Daca motiunea trece, coalitia de guvernamant va propune un nou candidat pentru functia de prim-ministru, care apoi va fi numit de presedintele Klaus Iohannis.

Sorin Grindeanu crede ca, daca va fi inlaturat din functie, atunci va fi propusa o persoana loiala lui Dragnea, adauga sursa citata.

Victor Ponta a explicat ca acest conflict, care a provocat "uimire totala" printre aliatii occidentali, a inceput dupa ce Curtea Constitutionala a confirmat ca legea care ii interzice sa fie ministru unei persoane cu o condamnare este constitutionala. "Din acest moment... conflictul a inceput, in mod irevocabil liderul (partidului) nu poate fi prim-ministru si prim-ministrul... a spus atunci ca avem un guvern pe termen lung, care este stabil", a afirmat el.

Ponta a adaugat ca stilul lui Dragnea de a conduce partidul, care a votat in unanimitate sa-i retraga sprijinul si sa-l excluda pe Grindeanu, aminteste de politica din perioada comunista. "Numai atunci exista unanimitate, liderul decidea absolut totul", a spus el, estimand ca actuala criza ar putea duce la scindarea partidului, cel mai mare din Romania, continua Associated Press.

Coalitia de guvernamant are nevoie de 233 de voturi pentru a destitui Guvernul. Ea detine 247 dintre cele 465 de mandate parlamentare.

Citeste mai multe despre motiunea de cenzura:

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
Marin2134
rank 5
bum
rank 5
Dragnea , Sheideh , Vacaroiu , Ghita , Dogaru si Bolcas sunt optiuni