Ponta a dat interviu la Associated Press: Grindeanu e optiunea pentru viitor

Luni, 19 Iunie 2017, ora 21:24
5731 citiri
Ponta a dat interviu la Associated Press: Grindeanu e optiunea pentru viitor
Foto: Arhiva Facebook/Victor Ponta

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, le-a cerut luni parlamentarilor romani, intr-un interviu acordat agentiei Associated Press, sa nu-l destituie pe prim-ministrul tarii cu ocazia motiunii de cenzura inaintate de membrii propriului sau partid si care va fi supusa votului in aceasta saptamana.

Ponta, fost premier, a declarat in interviu ca prim-ministrul Sorin Grindeanu este un garant al stabilitatii si predictibilitatii in Romania. Grindeanu este "optiunea buna, optiunea pozitiva, optiunea pentru viitor", a spus el.

"Partidul Social-Democrat, aflat la guvernare, a retras sprijinul politic pentru Sorin Grindeanu saptamana trecuta, sustinand ca acesta nu a pus in aplicare programul formatiunii. Aflat in functie din ianuarie acest an, Grindeanu neaga ca ar avea rezultate nesatisfacatoare si afirma ca liderul partidului, Liviu Dragnea, cauta sa obtina un control mai mare asupra PSD.

Lui Dragnea ii este interzis sa fie premier ca urmare a unei condamnari privind fraudarea votului", noteaza agentia de presa citata, conform San Francisco Chronicle.

Parlamentul roman are programata, miercuri, supunerea la vot a motiunii de cenzura. Daca aceasta nu este adoptata, Grindeanu ramane prim-ministru. Daca motiunea trece, coalitia de guvernamant va propune un nou candidat pentru functia de prim-ministru, care apoi va fi numit de presedintele Klaus Iohannis.

Sorin Grindeanu crede ca, daca va fi inlaturat din functie, atunci va fi propusa o persoana loiala lui Dragnea, adauga sursa citata.

Victor Ponta a explicat ca acest conflict, care a provocat "uimire totala" printre aliatii occidentali, a inceput dupa ce Curtea Constitutionala a confirmat ca legea care ii interzice sa fie ministru unei persoane cu o condamnare este constitutionala. "Din acest moment... conflictul a inceput, in mod irevocabil liderul (partidului) nu poate fi prim-ministru si prim-ministrul... a spus atunci ca avem un guvern pe termen lung, care este stabil", a afirmat el.

Ponta a adaugat ca stilul lui Dragnea de a conduce partidul, care a votat in unanimitate sa-i retraga sprijinul si sa-l excluda pe Grindeanu, aminteste de politica din perioada comunista. "Numai atunci exista unanimitate, liderul decidea absolut totul", a spus el, estimand ca actuala criza ar putea duce la scindarea partidului, cel mai mare din Romania, continua Associated Press.

Coalitia de guvernamant are nevoie de 233 de voturi pentru a destitui Guvernul. Ea detine 247 dintre cele 465 de mandate parlamentare.

Citeste mai multe despre motiunea de cenzura:

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ponta interviu Associated Press, #criza politica Romania presa straina, #Associated Press motiune cenzura Grindeanu, #presa internationala criza politica Romania , #PSD
Comentarii