Ponta a lansat USD pentru europarlamentare: Ne prezentam in PE ca o tara demna cu partide capabile

Luni, 10 Februarie 2014, ora 16:24
3226 citiri
Ponta a lansat USD pentru europarlamentare: Ne prezentam in PE ca o tara demna cu partide capabile
Foto: Arhiva

Liderii PSD, PC si UNPR au semnat, luni, un protocol pentru alegerile europarlamentare, cele trei formatiuni urmand sa aiba o lista comuna de candidati pentru Parlamentul European, sub denumirea de Uniunea Social Democrata.

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta, luni, la Palatul Parlamentului, presedintele social-democrat Victor Ponta a spus: "Imi place foarte mult cand reusim sa fim uniti".

"Vreau sa precizez foarte clar ca avem o alianta electorala formata din 3 din cele 4 partide ale USL, are 2 din cele 3 litere ale USL", a precizat Ponta.

"Sunt absolut convins ca toti cei care vor intra in batalia pentru locurile pentru Parlamentul European sunt oameni care ne fac cinste - oameni care ne pot reprezenta ca tara, dar si ca miscare politica in Parlementul European.

Imi doresc foarte mult ca impreuna sa putem sa guvernam Romania, sa ne prezentam in Parlamentul European ca o tara demna si ca partide capabile sa lase deoparte tot ce ne-ar putea desparti", a mai afirmat Ponta, care a adaugat ca Romania trebuie sa fie mai bine reprezentata pe plan european.

De asemenea, Victor Ponta s-a declarat mandru, "ca presedinte al PSD, ca am reusit sa aducem inapoi toti oamenii de valoare".

PSD semneaza cu PC si UNPR un protocol pentru europarlamentare

La randul sau, presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a spus ca este convins ca impreuna cu PSD si PC vor castiga alegerile europarlamentare: "Ma bazez nu doar pe sondaje, ci si pe oamenii care formeaza aceasta echipa".

"Avem puterea de a oferi Parlamentului national si Parlamentului European solutii de stanga moderne si eficiente", a mai precizat Gabriel Oprea.

PSD a stabilit lista pentru europarlamentare: Doi ministri si alte surprize, in cursa pentru PE (Video)

Social-democratii si-au stabilit, joi, lista candidatilor pentru alegerile europarlamentare, pe prima pozitie fiind Corina Cretu.

Pe lista pentru europarlamentare se regasesc 13 nume, in ordine: Corina Cretu, Ecaterina Andronescu, Catalin Ivan, Dan Nica, Damian Draghici, Maria Grapini, Daciana Sarbu, Ioan Mircea Pascu, Viorica Dancila, Sorin Moisa, Victor Bostinaru, Claudiu Ciprian Tanasescu si Claudia Tapardel.

De asemenea, de la locurile 14-17, pe lista vor fi un candidat sustinut de PC, unul sustinut de UNPR, unul sustinut de PES Activists si unul sustinut de TSD. De la locul 18 in jos, pe lista se vor regasit candidati sustinuti de organizatiile judetene.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Victor Ponta USD europarlamentare, #alianta PSD PC UNPR europarlamentare, #alianta USD europarlamentare , #PSD