Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta: Ambasadorii UE vor discuta cu un ministru de Externe numit neconstitutional

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 16:22
1979 citiri

Presedintele PSD Victor Ponta l-a acuzat pe premierul Emil Boc, dupa intalnirea avuta cu ambasadorii UE, de faptul ca ar fi incalcat Constitutia de doua ori intr-o singura zi, prima data facand-o prin numirea lui Cristian Diaconescu in functia de ministru de Externe, fara sa treaca prin Parlament.

"Ambasadorii UE vor discuta cu un ministru de Externe care a fost numit neconstitutional - uimirea ambasadorilor era evidenta. Sa ocolesti Parlamentul e o deviere cu totul si cu totul anormala in practica europeana (...) dupa decizia Curtii (pe comasarea alegerilor - n.red.), Emil Boc trebuie sa-si dea demisia. A incalcat de 2 ori Constitutia in 24 de ore", a atacat Ponta.

Liderul social-democrat a mai precizat si ca aceasta intalnire a fost determinata si de dorinta de a le lamuri ambasadorilor din tarile UE ca USL nu a cerut suspendarea fondurilor europene pentru Romania. Ponta a precizat ca le-a vorbit acestora de ceea ce a numit "derapajele democratice din Romania".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, nu a fost prezent la intalnire, gazda intalnirii, ambasadorul Danemarcei in Romania, Michael Sternberg, precizand ca acesta i-a telefonat si i-a spus ca nu poate ajunge din cauza faptului ca e bolnav, informeaza B1 TV.

Cu toate astea, la mai putin de o ora de la terminarea intalnirii, Crin Antonescu a fost prezent si a vorbit la conferinta de presa la care principalul subiect a fost intalnirea cu ambasadorii UE.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta ministru Externe neconstitutional, #Ponta ambasadori minstru neconstitutional , #PSD