Ponta: Ambasadorii UE vor discuta cu un ministru de Externe numit neconstitutional

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 16:22
1218 citiri

Presedintele PSD Victor Ponta l-a acuzat pe premierul Emil Boc, dupa intalnirea avuta cu ambasadorii UE, de faptul ca ar fi incalcat Constitutia de doua ori intr-o singura zi, prima data facand-o prin numirea lui Cristian Diaconescu in functia de ministru de Externe, fara sa treaca prin Parlament.

"Ambasadorii UE vor discuta cu un ministru de Externe care a fost numit neconstitutional - uimirea ambasadorilor era evidenta. Sa ocolesti Parlamentul e o deviere cu totul si cu totul anormala in practica europeana (...) dupa decizia Curtii (pe comasarea alegerilor - n.red.), Emil Boc trebuie sa-si dea demisia. A incalcat de 2 ori Constitutia in 24 de ore", a atacat Ponta.

Liderul social-democrat a mai precizat si ca aceasta intalnire a fost determinata si de dorinta de a le lamuri ambasadorilor din tarile UE ca USL nu a cerut suspendarea fondurilor europene pentru Romania. Ponta a precizat ca le-a vorbit acestora de ceea ce a numit "derapajele democratice din Romania".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, nu a fost prezent la intalnire, gazda intalnirii, ambasadorul Danemarcei in Romania, Michael Sternberg, precizand ca acesta i-a telefonat si i-a spus ca nu poate ajunge din cauza faptului ca e bolnav, informeaza B1 TV.

Cu toate astea, la mai putin de o ora de la terminarea intalnirii, Crin Antonescu a fost prezent si a vorbit la conferinta de presa la care principalul subiect a fost intalnirea cu ambasadorii UE.

Citeste si:
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...