Ponta ameninta cu motiunea de cenzura: Ce replici primeste de la Guvern si PNL

Luni, 30 Mai 2016, ora 21:43
5178 citiri
Ponta ameninta cu motiunea de cenzura: Ce replici primeste de la Guvern si PNL
Foto: Arhiva Hepta.ro

Intreruperea temporara a sistemului de achizitii publice a produs o adevarata furtuna pe scena politica. Victor Ponta spune ca e un motiv numai bun pentru depunerea unei motiuni de cenzura, in timp ce ministrul Comunicatiilor respinge acuzatiile, iar PNL spune ca asistam la un "scandal de doi lei".

Intr-o postare publicata luni pe Facebook, fostul premier acuza actualul guvern de incompetenta si spune ca trebuie depusa o motiune de cenzura "imediat dupa 15 iunie", informeaza News.ro.

"Faptul ca intreaga tara e blocata dintr-o cauza clara de incompetenta si delasare reprezinta o situatie atat de grava incat Parlamentul trebuie sa o sanctioneze (prin motiune de cenzura, dar si o Comisie speciala de ancheta)! ", a scris Victor Ponta.

Fostul premier a acuzat Guvernul Ciolos ca "n-a facut nimic" dupa publicarea legilor corespunzatoare in Monitorul Oficial.

Acuzatiile vin dupa ce, joi, Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) a anuntat ca SEAP nu va fi functional in perioada 26 mai - 15 iunie, din cauza unor disfunctionalitati aparute dupa intrarea in vigoare a noilor legi privind achizitiile publice.

Ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, i-a dat replica fostului premier, intr-o conferinta de presa.

"Este falsa stirea ca sistemul este blocat. Sistemul nu este blocat. (...) Sunt siderat de aceasta iesire, (...) o pun pe seama campaniei electorale si a dorintei domnului Victor Viorel Ponta de a iesi din conul de umbra", a spus Bostan.

Totodata, ministrul a acuzat fostul guvern ca a intarziat transpunerea directivelor europene privind achizitiilor publice, intrate in vigoare in 18 aprilie 2014.

La randul ei, Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, a comentat scandalul spunand ca PNL nu va sustine niciodata "acest demers de doi lei" anuntat de "fostul premier si actual inculpat" Victor Ponta, care va provoca instabilitate in Romania si un dezastru, daca alegerile generale vor fi organizate de PSD.

Mai mult, Gorghiu a spus ca Ponta "este cel mai vehement si constiincios troll al PSD-ului" si ca seamana din ce in ce mai mult cu Vadim Tudor, fiind "un fel de actor de stand-up".

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, in 19 mai, pachetul de legi privind achizitiile publice, care include Legea privind achizitiile publice, Legea privind achizitiile sectoriale, Legea privind concesiunile de lucrari si de servicii, care transpun trei directive europene, si Legea privind remediile si caile de atac in achizitiile publice.

Prin noile legi, autoritatile statului vor putea sa cumpere direct, fara licitatii, produse sau servicii cu o valoare fara TVA mai mica de 66.259 lei si lucrari cu o valoare de cel mult 265.038 lei fara TVA.

Proiectul acestui pachetul legislativ a fost elaborat de Guvernul Ponta si a fost trimis Parlamentului in octombrie 2015, iar in luna februarie pachetul a fost adoptat de Senat si in 10 mai de Camera Deputatilor, decizionala.

Citește și:
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Viorel Lis (79 de ani), fost primar al Bucureștiului în perioada 1998-2000, a făcut dezvăluiri despre căsnicia sa cu Oana, o femeie cu 35 de ani mai tânără. Viorel și Oana Lis sunt...
Un antreprenor din Baia Mare şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale: "M-am cam săturat!"
Un antreprenor din Baia Mare şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale: "M-am cam săturat!"
Antreprenorul Silviu Zetea din Baia Mare şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale din anul 2024, la un eveniment la care au luat parte peste 400 de persoane. Acesta spune că a...
#Ponta motiune de cenzura SEAP, #legi achizitii Guvern Ciolos , #PSD
Comentarii
Poza Te-o
Te-o
rank 5
Poza schmit
schmit
rank 5
albanezul ameninta cu motiunea de cenzura,dar mai intai