Ponta: Basescu ne minte! Aveam alte solutii, dar erau impotriva partidului sau

Duminica, 09 Mai 2010, ora 22:54
6210 citiri
Ponta: Basescu ne minte! Aveam alte solutii, dar erau impotriva partidului sau
Foto: Arhiva

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat duminica seara ca Traian Basescu minte ca nu existau alte solutii. Ele existau, insa erau impotriva PD-L.

"Ne minte cu grecizarea pentru ca Grecia are un PIB de trei ori mai mare, pensia medie este de 600 de euro, nu este de 100 de euro; salariul mediu este de peste 1.000 de euro. Acolo oamenii nu s-au predat la conducerea actuala, ies pe strada, se bat pentru drepturile lor si contra masurilor care au adus tara in aceasta situatie. (...) Traian Basescu ne minte ca nu aveam alte solutii, aveam alte solutii, dar erau impotriva partidului sau", a declarat Ponta duminica seara, la Antena 3.

Ponta spune ca Traian Basescu minte cand spune ca FMI cere scaderea salariul, "Domnul Franks a spus ca Nu noi am cerut aceste date", a continuat presedintele PSD.

"Ne-au mintit tot timpul, nu numai in campanie. Au spus 'Nu ne atingem de pensii, nu ne atingem de salarii, sunt bani destui, mergeti si votati, luati galeata portocalie cu ce este in ea si mergeti si votati' ", a mai spus Ponta.

Emil Boc: Guvernul a ales raul cel mai mic

Presedintele PSD a precizat ca el are mai mare incredere in FMI decat in ceea ce "minte" Boc.

"Vom utiliza toate mijloacele ca un asemenea pachet de legi sa nu treaca prin Parlament. Cred ca la un moment dat o greva generala poate sa ii mai sperie pe acesti indivizi care isi bat joc de noi si care comit un genocid impotriva Romaniei", a mai comentat presedintele PSD, mentionand ca nu este treaba FMI sa vina sa "ne faca curat in casa".

Basescu: Daca nu luam masurile anuntate, amanetam cu totul viitorul tarii

Intrebat despre ceea ce a spus delagatia FMI in timpul discutiilor, Ponta a spus ca Fondul Monetar International nu va spune niciodata ce trebuie sa facem.

"FMI nu va spune niciodata public trebuie sa faceti aia si aia. In momentul in care am spus ca suntem de acord sa crestem taxele pentru aia cu bani si sa le scadem pentru aia saraci ... Ei spun Guvernul vostru sa decida, noi vrem sa stim ca ne luam banii inapoi", a continuat Ponta.

Ponta a mai spus ca oamenii sunt speriati, multi vor sa plece si ca in aceste conditii nu poti sa faci relansarea economiei.

Presedintele PSD si-a mentinut ideea ca ei nu vor intra la Guvernare alaturi de PD-L si Traian Basescu, mentionand ca presedintele este de vina pentru situatia in care se afla Romania in prezent.

Citește și:
Dominic Fritz, după eșecul cancelarului Nehammer: ”Strategia anti-Schengen nu i-a ieșit”
Dominic Fritz, după eșecul cancelarului Nehammer: ”Strategia anti-Schengen nu i-a ieșit”
Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a reacționat după ce partidul cancelarului austriac Karl Nehammer a pierdut alegerile din Austria. Fritz susține că ”strategia anti-Schengen nu i-a...
Europarlamentar român, după înfrângerea suferită de Karl Nehammer în alegeri: „Extrema dreaptă trebuie combătută, nu copiată”
Europarlamentar român, după înfrângerea suferită de Karl Nehammer în alegeri: „Extrema dreaptă trebuie combătută, nu copiată”
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan transmite, luni, că rezultatul alegerilor regionale din Austria Inferioară este un dezastru pentru cancelarul Karl Nehammer şi pentru partidul său şi...