Ponta: Basescu nu are curaj sa vina in fata poporului cu Boc langa el

Vineri, 07 Mai 2010, ora 21:01
2304 citiri
Ponta: Basescu nu are curaj sa vina in fata poporului cu Boc langa el
Foto: Arhiva

Victor Ponta, presedintele PSD, se declara in favoarea alegerilor anticipate, ca si colegul sau de Opozitie Crin Antonescu, insa nu crede ca acest lucru va fi posibil pentru ca presedintele Basescu nu va avea "curajul sa vina in fata poporului, ca in anii trecuti, cu atat mai putin acum, cu Boc langa el".

"Antonescu are dreptate. Majoritatea actuala e una conjuncturala, cu oameni plecati din PSD din PNL si cu UDMR care in campanie a fost cu noi, iar acum e la putere. Nu cred ca vor fi anticipate, nu cred ca Basescu, PD-L si independentii isi pot permite asa ceva si din interesele lor de partid nu vor accepta sa fie alegeri anticipate, dar solutia corecta pe care o utiliza Basescu este intoarcerea la popor.

Acum insa Basescu s-a intors cu totul fata de popor, s-a intors impotriva poporului, nu la popor. Populatia trebuie sa reactioneze la vot, nu o sa avem vot prea curand, ca nu cred ca Basescu are curaj sa vina in fata poporului, ca in anii trecuti, cu Boc langa el, cu atat mai putin", a declarat, la Buzau, Victor Ponta, citat de Mediafax.

Liderul PSD sustine ca cifrele prezentate de seful statului in legatura cu reducerile de pensii si salarii nu au nicio legatura cu realitatea.

Ponta: Traian Basescu condamna la moarte categorii sociale

"Pentru BPN de luni, am discutat cu o parte dintre colegii mei, va trebui sa analizam serios, tehnic, anuntul facut de Traian Basescu. Din primele estimari, se pare ca cifrele prezentate nu au nicio legatura cu realitatea, 15% din pensii nu inseamna 500 de milioane de euro, 25% din anvelopa salariala nu e 2% din PIB, cred ca au fost puse din burta. Dar luni, vom avea o reactie serioasa, tehnica si politica la ceea ce a anuntat Traian Basescu", a mai spus Ponta.

Liderul PSD a precizat ca partidul sau va colabora atat cu PNL si cu PC, cat si cu sindicatele pentru identificarea unor solutii privind iesirea din situatia in care a ajuns tara si privind contracararea efectelor "genocidului social" declansat de presedintele Traian Basescu. Acelasi principiu al consultarii va fi folosit si in vederea depunerii motiunii de cenzura.

"E un proiect de motiune, nu am depus inca, liberalii nu pot depune, noi putem, dar in motiune vor fi primite toate observatiile de la toti. Va fi o motiune de cenzura adevarata impotriva actualului Guvern. Daca chiar se doreste punerea in practica a masurilor de ieri, tehnic si constitutional nu se poate face acest lucru decat prin angajarea raspunderii Guvernului.

Nu e o alta cale constitutionala, a zis si Seitan (n.r. - Mihai seitan, ministrul Muncii) ca habar n-aveau, n-au niciun text scris, chiar daca l-ar scrie in trei zile ca la legea ANI, chiar daca vor veni in orice formula, n-au alta solutie. La angajarea raspunderii Guvernului, daca Guvernul Basescu isi va asuma raspunderea pe acest pachet fiscal, va fi de asemenea dreptul nostru, al Opozitiei, sa depunem motiune de cenzura", a declarat liderul PSD.

Imbranceli la PSD Buzau in prezenta lui Ponta, dupa revocarea lui Ion Vasile

Ponta a fost prezent, vineri, la Buzau, unde s-a lovit de protestele mai multor social-democrati nemultumiti de revocarea din functie a fostului lider al filialei PSD Buzau Ion Vasile.

Ponta a incercat sa-i imbuneze, anuland toate sanctiunile luate in toamna anului trecut impotriva unor social-democrati buzoieni exclusi sau lasati fara functii in partid.

"Prim-vicepresedintele organizatiei, Boscodeala, si vicepresedintii suspendati revin, cine vrea sa lucreze la PSD e binevenit. Toate suspendarile sunt ridicate", a declarat Victor Ponta. Presedintele PSD a adaugat insa ca decizia privind revocarea din functie a liderului PSD Buzau, senatorul Ion Vasile, "este irevocabila".

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Victor Ponta alegeri anticipate, #Ponta Basescu Boc anticipate, #PSD motiune cenzura Guvern , #PSD