Ponta: Declaratiile lui Basescu si Boc privind iesirea din recesiune sunt nerealiste

Vineri, 18 Februarie 2011, ora 19:07
650 citiri
Ponta: Declaratiile lui Basescu si Boc privind iesirea din recesiune sunt nerealiste

Presedintele PSD, Victor Ponta, considera "nerealiste si neserioase" declaratiile presedintelui Traian Basescu si ale premierului Emil Boc privind iesirea Romaniei din recesiune.

"Din pacate, toate declaratiile strict politice ale presedintelui si primului-ministru se dovedesc a fi nerealiste si neserioase. Romania inca nu iese din criza si nu poate iesi din criza atata timp cat responsabilii politici, in mod sigur Guvernul, dar si celelalte institutii, dau dovada de incompetenta in primul rand si de un urias sistem coruptibil si care incurajeaza coruptia", a spus liderul PSD, vineri, intr-o conferinta de presa la Cluj-Napoca, informeaza Mediafax.

Atat presedintele Traian Basescu cat si premierul Emil Boc au declarat in ultimele zile ca economia Romaniei a fost stabilizata si ca, daca si primul trimestru al anului 2011 se va incheia cu crestere economica, la fel ca cel de-al patrulea din 2010, atunci se poate spune ca Romania a iesit oficial din recesiune.

Pe de alta parte, Ponta a facut apel la ardeleni sa voteze USL, dandu-le asigurari ca, dupa ce va veni la putere, noua alianta nu va proceda la fel ca PD-L.

"Adresez un apel catre ardeleni. Stiu ca dezamagirea este foarte mare, stiu ca sperantele pe care majoritatea celor din Ardeal si le-au pus in Traian Basescu si in PD-L s-au dovedit nerealizabile si ca acum sentimentul preponderent si in aceasta zona a tarii este lipsa de speranta si dezamagirea generala. Cu atat mai mult, obligatia USL, a domnului Crin Antonescu, a mea, a colegilor nostri social-democrati si liberali este de a recladi aceasta speranta, de a veni cu masuri concrete din punct de vedere economic si social si de a dovedi aici, unde oamenii sunt mai greu de convins, ca noi nu vom face la fel cum au facut cei de la PD-L", a subliniat Victor Ponta.

Presedintele PSD e convins ca USL va castiga viitoarele alegerile cu peste 50% si ca nu va fi nevoita sa faca o alianta "cu orice pret" cu UDMR pentru a putea guverna.

"Acele sondaje, care dau USL la peste 60% sunt adevarate, si rezultatele vor fi atunci cand ajungem la vot, ceea ce probabil va fi in 2012. Daca ar fi corect si bine ar trebui sa avem alegeri anticipate, dar probabil nu o sa le avem, pentru ca presedintele Traian Basescu nu vrea alegeri. Va fugi de alegeri ca dracul de tamaie.

Si atunci obligatia USL este sa faca totul pentru ca Guvernul Boc sa fie schimbat mult mai repede, Guvernul PD-L in ansamblu, pentru ca, daca se schimba Boc cu alt Boc, nu facem nimic. Daca vom putea sa facem lucrul acesta, il vom face cu orice pret. Daca nu, ne prezentam in alegeri si daca le vom castiga cu peste 50% si nu avem nevoie de parteneri", a declarat Ponta, citat de NewsIn.

Intrebat de jurnalisti daca "orice pret" inseamna si votarea Legii Statutului Minoritatilor Nationale, conditie a UDMR, Ponta a spus ca USL nu este dispusa la un astfel de compromis.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu, critici la adresa AUR: „În România există cineva care se pregătește de război acum, partidul AUR”
Cristian Tudor Popescu a criticat vineri, 21 ianuarie, proiectul de lege depus de AUR, care prevede că fiecare român are dreptul să dețină până la 100 de kilograme de materiale pirotehnice,...
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ce spune Dan Vîlceanu despre Pilonul II de pensii: ”Ar fi neconstituţional să nu îl laşi pe cetăţean să aibă acces la propria proprietate”
Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că nu există în PNRR prevederea conform căreia românii vor primi eșalonat banii din Pilonul II de pensii....